Het duurt lang maar hou vol!

Beste leden,

“Het duurt te lang” is de titel van een lied, gezongen door Davina Michelle. Hier zouden nu vele teksten op kunnen gelden. Bijvoorbeeld op het wielrennen en het toeren in het oude normale. Echter in vergelijking met contactsporten zitten we nog redelijk in de goede hoek. We hebben steeds mogen wielrennen en toeren. En wat is het mooi te zien dat velen in Swifttenue fietsen. Je ziet ze van verre komen en/of in, mijn geval, je met grote snelheid passeren. De jeugd, al dan niet rekening houden met 1,5 meter afstand, en de nieuwelingen en junioren zijn vanaf begin mei in training gegaan op ons parcours. Ook het aangepast wielrennen is gestart met hun training. Bij genoemde categorieën dienen de regels van veiligheid en hygiëne nageleefd te worden. Deze zijn door jullie trainers, begeleiders bekend gemaakt en hangen op zowel de voor- als de achterdeur van het clubgebouw.
Sinds 11 mei vernamen we en verruiming van de maatregelen. Deze werden zowel door KNWU als NTFU geconcretiseerd, rekening houdend met adviezen van NOC-NSF en het RIVM. Er mag gefietst worden in groepjes van maximaal 4 personen, echter wel op 1,5 meter afstand tot elkaar en tot andere verkeersdeelnemers. Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden, dan geldt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet. Vermijd drukke en/of smalle fietspaden. Wij als Swift kunnen de groepjes niet gaan organiseren maar met hulp van social media is een en ander onder de leden af te stemmen. Denk hierbij ook aan de mensen die daar niet zo handig in zijn of hun wens moeilijk kunnen aangeven. Probeer hun ook te contacten.
We blijven uitkijken uit naar een volgende verruiming zodat een deel van de wedstrijdkalender alsnog gefietst kan worden en dat op zondagmorgen weer een toertocht gereden kan worden. Of zal net als de grote rondes, alles in het najaar gereden gaan worden.
Onze rencoördinator Floris Vletter gaf het volgende aan: Tot 1 september is er in wedstrijdverband helaas weinig wat we kunnen organiseren. Daarna wordt het al weer vroeg donker ‘s-avonds, zodat koersen op de dinsdagavond ook weinig mogelijkheden geeft om nog iets van een wegseizoen te rijden. Om toch van een eventuele gelegenheid gebruik te maken dat er na 1 september weer gekoerst mag worden, wil de rencommissie vanaf zondag 6 september tot begin oktober een (korte) Swift Neuteboom Bike Totaal zondagochtend competitie organiseren. Om 10:00 starten we dan volgens de gebruikelijke regels. Aansluitend volgt in de tweede helft van oktober dan het veldritseizoen. Hopelijk kunnen we op deze manier het normale wielerleven dit najaar weer oppakken.
Tot slot. Het clubhuis is gesloten. Echter niet voor Rob van Rooijen die alles wat te verven is, verft. Hij heeft samen met Ellen van Rijn, enkele opruim/schoonmaakactiviteiten in het clubhuis georganiseerd. Mooi om te zien hoe mannen en vrouwen van onze club zo enthousiast hierop ingeschreven hebben. Dank hiervoor.
Blijf gezond en blijf op de fiets. Ik hoop jullie snel in mooiere tijden weer te zien.

Mede namens, het Bestuur,
Frans van Rijn, voorzitter

17 mei 2020