Lidmaatschap

» Welk lidmaatschap past bij mij?
» Wat kost het lidmaatschap?
» Inschrijfformulier

De Leidse Ren- en Toervereniging Swift organiseert een breed scala aan activiteiten: van toertochten voor het hele gezin, tot wielrennen voor jeugd en senioren, cross wedstrijden en alles wat zich daar tussen bevindt. Swift is aangesloten bij zowel de Nederlandse Toer Fiets Unie als de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Als je lid van Swift wilt worden heb je een aantal keuzemogelijkheden. Veel hangt daarbij af van de manier waarop je wilt gaan fietsen; ben je een toerfietser of ben je van plan wedstrijden te gaan rijden? Ben je ouder dan 16 jaar of ben je jonger en val je onder een van de jeugdcategorieen?
Wedstrijdfietsers moeten lid van de knwu worden en eventueel ook een licentie aanschaffen. In dat geval betaal je ook meer verenigingscontributie.

Als je wedstrijden gaat rijden is het van belang om te weten of je alleen aan (inter)clubwedstrijden zoals de dinsdagavondcompetitie en de SwiBo crosscompetitie wilt deelnemen of dat je ambities hoger liggen en je ook aan nationale wedstrijden deel wilt nemen.
Alle jeugdleden die deelnemen aan de trainingen zijn verplicht om lid te worden van de knwu in verband met de daaraan verbonden verzekeringen. Je mag maximaal drie keer vrijblijvend deelnemen aan een jeugdtraining. Daarna moet je besluiten of je lid van Swift wilt worden.

Als je vooral toertochten rijdt kan je overwegen om ook lid te worden van de Nederlandse Toerfiets Unie (Ntfu). Uiteraard kan je er ook voor kiezen zowel lid van de knwu als van de ntfu te worden.

Een lidmaatschap van de knwu of van de ntfu regel je altijd via de email hidden; JavaScript is required van Swift.

Voor ieder lid van Swift geldt:

 • Je mag meedoen aan alle verenigingsactiviteiten.
 • Je kunt clubkleding aanschaffen tegen aantrekkelijke prijzen.
 • Je hebt stemrecht tijdens de algemene ledenvergadering.
 • Je ontvangt een klantenpas van onze sponsor Neuteboom Tweewielers in Leiderdorp. Met deze pas krijg je 10% korting op het volledige assortiment (excl. aanbiedingen en occasions).

Voor het NTFU-lidmaatschap geldt:

 • Je krijgt korting bij deelname aan ntfu-toertochten buiten Swift.
 • Je krijgt een fiets-verzekering die geldt tijdens tochten, trainingsritten en tijdens woon-werkverkeer.
 • Je krijgt jaarlijks het toerfiets evenementenprogramma met alle toertochten in Nederland.
 • Je krijgt 6 x per jaar het NTFU-blad “Fietssport Magazine” thuisgestuurd.

Gedetaileerde informatie over het NTFU-lidmaatschap vind je op de website van de NTFU (www.ntfu.nl).

Gedetailleerde informatie over licenties vind je op de website van de KNWU (www.knwu.nl).

Voor houders van het KNWU-basislidmaatschap geldt:

 • Je kunt meerijden in de (inter)clubwedstrijden zoals de dinsdagavondcompetitie en de SwiBo crosscompetitie.
 • Jeugdleden met dit lidmaatschap mogen deelnemen aan de jeugdtrainingen op het parcours van Swift.

Je kunt ook donateur van Swift worden, de minimale bijdrage is € 25,-. Je steunt de vereniging, en je ontvangt het clubblad maar je hebt geen stemrecht.

Welk lidmaatschap past bij mij?

We kunnen ons voorstellen dat niet direct duidelijk is welk lidmaatschao bij jou past. Moet je ook lid worden van de NTFU? Heb je een licentie nodig? Is het mogelijk om eerst eerns kennis te maken? Misschien staat het antwoord op jouw vraag hier onder. Je kunt ook een vraag stellen aan de email hidden; JavaScript is required.

Ik wil geen wedstrijden rijden maar ik wil wel regelmatig een tocht rijden in een groep.

Voor alle evenementen uit het toerfietsprogramma volstaat een basislidmaatschap van Swift.

Ik weet nog niet of ik wel lid wil worden. Kan ik een keer komen kennismaken?

Als je wilt weten hoe het er bij Swift aan toe gaat, kan je het beste een keer meedoen aan een van onze activiteiten. In de agenda zie je wat er allemaal te doen is en wie e.e.a. organiseert. In de meeste gevallen is een keer/tijdje meerijden ‘op proef’ geen probleem.

Ik ben jonger dan 16 jaar en ik wil graag meetrainen. Kan ik een keer komen kennismaken?

In het zomerseizoen is er twee keer per week een training voor de jeugd op ons wielerparcours. Je mag maximaal drie keer vrijblijvend meetrainen. Daarna moet je pas beslissen of je lid wilt worden. Je moet dan ook lid van de knwu worden omdat wij graag willen dat je verzekerd bent maar dat regelen wij voor je.

Ik wil wedstrijden gaan rijden maar ik weet niet precies wat mijn niveau is.

Of wedstrijdfietsen iets voor jou is weet je snel genoeg als je een paar keer mee rijdt met de dinsdagavondcompetitie.

Ik wil wedstrijden gaan bij de sportklasse of de amateurs.

Als je op het inschrijfformulier aangeeft dat je een licentie wilt aanvragen, melden wij je aan als lid bij de KNWU. Je krijgt dan van de KNWU inloggegevens waarmee je on-line zelf je licentie kunt aanvragen.

Ik wil lid worden van de NTFU

Je kunt op je inschrijfformulier aangeven dat je lid wilt worden van de NTFU. Als je al lid bent van Swift, moet je even een email sturen naar de email hidden; JavaScript is required dan regelen wij de rest.

Wat kost het lidmaatschap?

 • In 2020 betaal je voor het Swift-basislidmaatschap € 50,00 per kalenderjaar.
 • Leden die mee willen rijden in (inter)clubcompetities of die een wedstrijdlicentie willen aanvragen betalen € 73,50 per kalenderjaar. We schrijven je dan in als basislid bij de KNWU.
 • Een NTFU-lidmaatschap kost € 37,29 per kalenderjaar extra.

Als je een KNWU licentie aan wilt schaffen omdat je mee wilt rijden in nationale wedstrijden moet je die kosten zelf betalen aan de KNWU.
Voor jeugdleden is een KNWU basislidmaatschap verplicht in verband met deelname aan trainingen op de Bult. Een jeugdlidmaatschap kost in 2020 dus € 73,50 per kalenderjaar.

Inschrijfformulier

Let op: Ben je 16 jaar of jonger? Vul dan het inschrijfformulier voor de jeugd in!

Vult u alstublieft het gehele formulier in. Velden met een * zijn verplicht.

Achternaam *
Voornaam *
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Wonplaats *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Geboortedatum * (dd-mm-jjjj)
Geslacht * ManVrouw
Nationaliteit *

Ik wil alleen een Swift-lidmaatschap (€ 50,- in 2020).Ik wil naast mijn Swift-lidmaatschap ook een KNWU-basislidmaatschap (samen € 73,50 in 2020). LRTV Swift mag bovenstaande persoonsgegevens gebruiken om dat lidmaatschap te effecturen.
Een KNWU-basislidmaatschap is verplicht als je wilt deelnemen aan (inter-)clubwedstrijden, clubtrainingen of als je een licentie gaat aanvragen.

Ik wil ook lid worden van de NTFU (extra €37,29 in 2020). LRTV Swift mag bovenstaande persoonsgegevens gebruiken om dat lidmaatschap te effecturen.

Ik wil in aanmerking komen voor een kortingspas van Neuteboom biketotaal, Leiderdorp. LRTV Swift mag mijn contactegevens (naam, adres, telefoonnummer, email) doorgeven aan Neuteboom.

Ik machtig Swift om de contributie jaarlijks te incasseren van onderstaand rekeningnummer als ik niet zelf de contributie via ClubCollect betaal (d.m.v. iDeal of incasso).

IBAN Bankrekeningnummer

Spampreventie: Vul alsjeblieft onderstaande code in (4 letters en/of cijfers).
captcha

Facebooktwitterpinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather