In memoriam Piet Turk

Afgelopen 24 mei is Piet Turk overleden. Piet was een echte wielerfan. In zijn jonge jaren heeft hij veel wedstrijden gereden. Altijd fanatiek en sociaal. Hij was lid van de Leidse Ren-en Tourverening Swift. Bij deze vereniging is hij heel lang jeugdtrainer geweest. Veel (oud) renners bij ons hebben de kneepjes van het wielrenvak van Piet geleerd. Hij verzorgde de trainingen optimaal en tot hoge leeftijd.

Daarnaast was hij tot enkele jaren geleden was onze terreinmeester. Hij liep regelmatig een rondje over het parcours en zorgde ervoor dat alles er perfect bijlag voor de wedstrijden. Hij deed dat meestal alleen en vaak ongezien. De mensen hoefden niet te zien wat hij als vrijwilliger deed.

Echt een topvrijwilliger. Maar niet alleen het parcours onderhouden zag hij als zijn taak. Ook de kantine, de kleedkamers, de toiletten hield hij samen met andere clubleden heel lang schoon. Ook de plekken die je niet zag, zoals het dak van de kleedkamers hield hij schoon. Hij deed dus alles wat er te doen was bij onze club.

Als er kabouters bestaan is Piet een echte kabouter. Zijn bescheidenheid maakte hem een graag gezien persoon. Heel terecht werd hij in 2010 vrijwilliger van het jaar bij onze club. Wij zullen zijn aanwezigheid bij Swift blijven missen.

Frans van Rijn
Voorzitter LRTV Swift