Jeugdwielrennen

De Leidse Ren- en Toervereniging Swift heeft een bloeiende jeugdafdeling. Steeds meer kinderen gaan wielrennen. Bij Swift kun je op jouw niveau trainen op de weg of in het veld, van recreant tot topsporter. We hebben bij Swift in de afgelopen jaren zelfs enkele Nederlandse jeugdkampioenen opgeleid!

Naast de trainingen en jeugdwedstrijden op eigen parcours, organiseert de jeugdcommissie uitjes in de buurt, het jaarlijkse kamp: dit jaar gaan we naar Texel en fietst de jeugd mee tijdens de Joop Zoetemelk Classic en de Taptoe.

                         

Vind je fietsen leuk en wil je eens proberen hoe het is? Kom eens bij een Swift training kijken. Je kunt gedurende één maand proberen of je het fietsen leuk vindt, vanaf het jaar dat je 8 jaar oud wordt. Kom kennismaken!

Voor wie?

Jeugdrenner ben je vanaf het jaar dat je 8 wordt tot het jaar dat je 15 wordt en je doorstroomt naar de nieuwelingen, dat is de leeftijdsgroep van 15 jaar tot en met 17 jaar.

Wanneer zijn de trainingen?

De trainingstijden variëren per seizoen, zie hier voor meer informatie van de huidige trainingstijden. De trainingen worden gegeven en geleid door het team van jeugdtrainers en begeleiders.

Wat heb je allemaal nodig?

  • Kleding:

Kom je trainen, draag een korte broek of broek met nauw sluitende pijpen en sportschoenen, een helm en handschoenen. Uiteraard kan je bij Swift clubkleding aanschaffen.

  • Helm:

Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is tijdens trainingen en tijdens wedstrijden bij Swift verplicht. Voor nieuwe leden of kinderen die eens willen kijken of wielrennen hun sport wel gaat worden zijn er helmen te leen. Al past een eigen helm altijd beter is een eigen helm daarom ook veiliger. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze sponsor Raas Bikes & Coffee, zij hebben een groot aanbod helmen te koop.

  • Fiets:

Dankzij onze sponsors en het Rabobank wensenfonds beschikken we over een behoorlijk aantal nieuw racefietsen in diverse maten. Hierdoor kan iedereen wielrennen bij Swift uitproberen—ook als je zelf nog niet over een racefiets beschikt. Je kan in dat geval Je kunt voor €5,- per training een fiets huren bij Swift (dit kan voor maximaal 3 maanden). Die fiets mag niet de club verlaten, wel kun je op de club met deze huurfiets deelnemen aan wedstrijden.

Hoe zit het nu met?

Welke verschillende typen wedstrijden zijn er?

  • MiniWeg Wedstrijden MWW / Mini CycloCross MCC:  Voor alle beginnende jeugdrenners is er jaarlijks met enkele verenigingen in de regio een wedstrijdcompetitie, voor het baanseizoen de MWW en voor het veldrij seizoen de MCC. De wedstrijden zijn laagdrempelig en bedoeld om jeugdrenners kennis te laten maken met wedstrijdrijden. Meer informatie vindt u op de website miniwegwedstrijden.nl.
  • SWABO Competitie: SWABO is een samenwerking tussen de verenigingen Swift, Avanti (Alphen ad Rijn) en de Bollenstreek (Lisse). Iedereen mag meedoen aan de SWABO baan- en veldrij wedstrijden maar je hebt wel een KNWU licentie nodig. Inschrijven via email hidden; JavaScript is required
  • KNWU Wedstrijden: Landelijk worden er ieder weekend wedstrijden georganiseerd. Dit zijn veelal landelijke wedstrijden waarbij het niveau hoger ligt dan bij de MCC en Swabo. De landelijke KNWU wedstrijdkalenders vind je hier, evenals de links naar waar je je kan inschrijven:
  • KNWU wedstrijdkalender Wegwielrennen

Waar vind ik informatie over alle wedstrijden? 

Bovenstaande KNWU wedstrijd weg/veldrij kalenders worden altijd zeer goed bijgehouden, daarnaast vind je er ook de MWW/MCC en Swabo wedstrijden, je kan deze dus het beste altijd raadplegen. Ook voor de informatie over de wedstrijden zelf en waar je je kan inschrijven.

Jeugdcommissie en bestuur:

De jeugdcommissie en bestuur van LRTV Swift bestaat uit de volgende personen, Heb je belangstelling om deel uit te maken van de jeugdcommissie, dan nodigen we je graag uit. Mail je interesse naar het emailadres: email hidden; JavaScript is required.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather