Voorzichtige herstart Toerseizoen met de groepstrainingen op woensdagavond

Beste vrienden van Swift,

De tweede versoepeling van de coronamaatregelen zit eraan te komen. Dat biedt perspectief, ook voor de beoefening van onze geliefde wielersport. Want na dit Pinksterweekend, vanaf maandag 1 juni, gaan niet alleen de musea, theaters en terrassen weer voorzichtig open maar mogen we ook weer wat meer samen doen op veilige afstand van elkaar in groepsverband.

Met Swifttoer willen we deze gelegenheid graag aangrijpen om ons in kleine stapjes voor te bereiden op een geleidelijke herstart van de clubactiviteiten. We beginnen daarom in de maand juni met de hervatting van de groepstrainingen op woensdagavond om 19.00 uur vanaf het clubhuis in kleine buddy-teams van maximaal vier rijders (m/v). Conform de richtlijnen van de NTFU rijden we dan achter elkaar in lijn, nemen de hygiëneregels in acht en blijven thuis in geval van gezondheidsklachten.

We verzamelen ons met ingang van 3 juni op de woensdagen tegen zevenen achter het gesloten clubhuis en vertrekken vervolgens om beurten op enige tijdsafstand in teams van ongeveer gelijke kunnen. Elk team rijdt zijn eigen tempo en blijft bij elkaar. Teams kunnen elkaar eventueel passeren, maar samenvoegen of aanklampen doen we beslist niet. In beginsel rijden we het bekende trainingsrondje van circa 55 km maar variaties zijn desgewenst ook goed mogelijk. Eenieder van Swift is welkom om hieraan deel te nemen want voor elk niveau is er wel een ploegje te formeren.

Na vele maanden solo rijden weer eens op pad mogen gaan in een bescheiden clubverband, dat lijkt mij voor ons een fijn vooruitzicht. En rijdend in de avonduren op rustige wegen veroorzaken we ook zo min mogelijk overlast en/of ergernis voor overige weggebruikers. Als dit experiment in deze maand juni goed uitpakt dan hopen we hierna in juli de volgende stap te zetten. Maar daarover later meer 🙂

 

Hopelijk tot een spoedig weerzien op Swift,
Namens de toercommissie, Leo en Henk