VOLLEDIGE HERSTART VAN HET TOERPROGRAMMA BIJ SWIFT

Welkom terug!

Hier een opgewekt bericht van Swift naar aanleiding van de onlangs door de regering aangekondigde derde golf van versoepelingen in het coronabeleid per 1 juli jongstleden. Het is sindsdien weer toegestaan om vrijelijk in de buitenlucht te sporten in groepsverband. Ook mogen sportkantines de deuren weer openen, mits de anderhalve meter afstand en de bekende hygiënevoorschriften in acht worden genomen.

Voor onze wielervereniging is dat goed nieuws. Het betekent dat we de interne clubactiviteiten in de volle breedte van ons aanbod weer mogen hervatten. Het organiseren van open wedstrijden en publieksevenementen wordt pas mogelijk vanaf 1 september. Maar voor de eigen clubleden van alle verschillende doelgroepen die onze vereniging telt, kunnen we vanaf heden weer volop aan de bak.

Daarom hieronder een overzicht van het hernieuwde toerprogramma van Swift in 2020:

 • Op de zondagmorgen, te beginnen met zondag 5 juli, is het zoals vanouds weer elke week om 8.30 uur verzamelen bij het clubhuis (bij voorkeur buiten) voor het vertrek van Speedtoer. We rijden tien opeenvolgende routes van elk 90 km non-stop tempo. We doen dit gedurende de maanden juli en augustus nog in groepen van beperkte omvang met een maximum van tien rijders per team. Dit is om zo veel mogelijk de anderhalve meter afstand te kunnen houden ten opzichte van overige weggebruikers. Bovendien willen we zo min mogelijk overlast en hinder veroorzaken. Want u heeft het vast wel gemerkt, in deze coronatijden hebben sommige verkeersdeelnemers lange tenen en korte lontjes… Maar aan ons zal het niet liggen.

 

 • Ook op de zondagmorgen, maar dan een half uurtje later, vertrekken vanaf 9.00 uur de old school Swifttoerders voor een rit van circa 60-80 km met een koffiestop onderweg. Deze iets latere start is bedoeld om de drukte in het clubhuis enigszins te spreiden. Er zal gereden worden in twee of drie tempogroepen met ieder een eigen wegkapitein en elke week een andere fraaie route die van te voren wordt bekendgemaakt via de mailing van Leo. Hier geldt voor alle zekerheid eveneens het maximum van tien rijders per ploeg. Daarmee kunnen we het voor iedereen zowel veilig als vriendelijk houden.

 

 • Op de dinsdagochtend starten er om 09.00 uur een of twee tempogroepen van de Krasse Knarren. Daarna vertrekt nog de Krasse Knarren Light om 10.00 uur. Als laatsten gaan ook om 10.00 uur de Recreanten op weg. Doordat bij hen meerdere voorrijders beschikbaar zijn kan deze groep van ongeveer twintig personen worden opgesplitst in diverse kleinere groepjes die op korte tijdsafstand van elkaar zullen rijden.

 

 • Op de woensdagavond om 19.00 uur gaan we door zoals in de afgelopen maand met de vaste clubtrainingsritten op de weg van 55 km. Maar dankzij de versoepeling kunnen we de groepsgrootte nu enigszins opschalen. We gaan van maximaal vier naar maximaal tien rijders per team. Nog steeds biedt dit de mogelijkheid om verschillende tempogroepen te formeren, zodat clubleden uit alle geledingen een aansluiting moeten kunnen vinden.

 

 • Op de donderdagochtend  gaan we weer toertochten rijden van zo’n 100 tot 150 km met ook hier de aantekening dat er groepen worden geformeerd van maximaal 10 rijders. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan ook incidenteel uitgeweken worden naar de vrijdag of de zaterdag, de starttijden variëren tussen 07:30 en 09:00 uur. Nader info via de mailing van Leo en de website.

 

 

 • Op zaterdagen, te beginnen met de Eilandentocht op 18 juli, gaan we om de week weer op pad om 8.30 uur voor de lange recreatieve toertochten van 150 à 175 km per keer met één of twee koffiestops onderweg. Lopende de rest van dit seizoen gaan we proberen iets in te halen van de eerder gemiste ritten. Daarom organiseren we nu niet eenmaal maar tweemaal per maand een zaterdagrit. Dus elke veertien dagen een mooie toeristische route op de rol! Nadere aankondigingen volgen nog maar hierbij alvast de data voor in de agenda:

 

 • zaterdag 18 Juli: Eilandentocht 175 km
 • zaterdag 1 augustus: Schermertocht 170 km
 • zaterdag 15 augustus: Bos -en Heidetocht 165 km
 • zaterdag 29 augustus: Herenlandentocht 160 km
 • zaterdag 12 september: Purmertocht 160 km
 • zaterdag 26 september: Vechttoer 130 km
 • zaterdag 10 oktober: Alblassertocht 120 km
 • zaterdag 24 oktober: Europoorttoer 110 km

 

 • Tot slot nog iets over het clubhuis. Dit is sinds 1 juli weer toegankelijk om samen te komen en koffie (of chocomel) te drinken maar hieraan zijn wel enkele beperkingen verbonden. Bij de ingang staan gels om de handen te ontsmetten, het aantal zitplaatsen is verminderd, naar de wc kunnen niet meer dan twee personen tegelijk en voldoende afstand houden is overal het devies. Het clubhuis zal voorlopig alleen een half uur voor en na het vertrek open zijn maar nog niet bij terugkeer van de rit. En verder geldt natuurlijk de algemene stelregel dat je uitsluitend naar de club toekomt als je geen gezondheidsproblemen hebt. Bij klachten blijf je thuis.

 

Het is al met al een heel pakket, en zo moet het ook. Want gelukkig kunnen we nu, met permissie van de overheid en binnen de richtlijnen van de NTFU, weer van alles gaan beleven aan fietsavonturen. Laat maar komen, die sportzomer in eigen land! Bij Swift hoef je je in elk geval niet te vervelen.

 

Namens de toercommissie met de hartelijke clubgroeten van Leo en Henk