Wijzigingen per 1 juli

Per 1 juli zijn er veranderingen

Het is om gek van te worden. De een noemt het “terug naar het normaal”, de ander “terug naar het nieuwe normaal” of men spreekt van “op weg naar het nieuwe”. Bedoeld wordt dat er behoorlijk wat verandert. En dat gebeurt met onze vereniging LRTV Swift ook. Er zijn meer mogelijkheden maar we zijn nog lang niet bij de gewenste situatie.

Vanaf 1 juli wordt er op dinsdagavond, voor de eerste keer dus op 7 juli, getraind door senioren leden op het parcours. Renners zijn hierover geïnformeerd door de rencommissie. De jeugd, junioren en nieuwelingen en het aangepast sporten waren al eerder begonnen met trainingen op het parcours. Junioren en nieuwelingen gaan in het district weer trainingswedstrijden rijden.

Ons clubhuis is door de barcommissie coronaproof gemaakt. Als je aankomt en richting het parcours fietst, doe je dat via de linkerkant van het gebouw. Dat doet iedereen. Echter als je het clubhuis verlaat, dan rijd je tussen de hut en het clubhuis richting het parkeerterrein. Kortom volg de pijlen. Dit was al eerder van toepassing omdat er enkele gevaarlijke situaties voorgedaan hadden met tegenliggers.

Terug naar het clubhuis. Als je het clubhuis betreedt, was je je handen met de gel die bij de ingang aanwezig is. Er is doorzichtig folie opgehangen bij een deel van de bar en het overige deel is afgesloten. Nog steeds blijft de 1,5 meter afstand van toepassing.  Dus als je wat bestelt bij de bar, houd je afstand van elkaar. Afrekenen doen we al via pin. Dat is veiliger en minder werk voor de penningmeester. Nu is het ook voor je eigen gezondheid belangrijk om te pinnen.

Toerders rijden hun tochten solo of met een groepje van bekenden. Het advies van de NTFU is nog steeds in groepjes van maximaal 4 personen te rijden. Grotere groepen is gevaarlijk, je kan minder snel ritsen en je doet er langer over als groep andere weggebruikers in te halen. Op woensdagavond worden groepjes samengesteld met toerders die zoveel als mogelijk dezelfde snelheid rijden. Groepjes vertrekken kort na elkaar. Groepjes mogen niet samenvoegen. Je mag wel andere groepjes inhalen. Houd wel rekening met de andere weggebruikers. Afsnijden, dichtlangs passeren of schreeuwen zet de wielersport en in dit geval ook Swift niet in een goed daglicht.

De toercommissie heeft besloten vanaf 1 juli ook weer op zondag- en dinsdagmorgen te gaan toeren vanaf Swift. Er zullen nog steeds kleine groepjes worden geformeerd en met tussentijden worden afgestart. Dezelfde regels als van de woensdagavond gelden. Tijdens deze ochtenden zal het clubhuis open zijn van een ½ uur voor aanvang tot een ½ uur na aanvang van de tochten. Meer details krijgen deze groepen vanuit de toercommissie, met name van Henk Kern en Leo van Leeuwen.

Namens het Bestuur
Frans van Rijn,
voorzitter

21 juni 2020