Programma voor het toerseizoen van 2019 van Swift

 

Als het stralende weer van de laatste twee weekeinden van februari een voorbode mag zijn van het nieuwe wielerseizoen dat in maart begint, dan zit het wel goed! Aan ons van Swift zal het in elk geval niet liggen. Want de vereniging heeft dit jubileumjaar 2019 voor u een bijzonder aantrekkelijk en gevarieerd toerprogramma klaarstaan. Daarin zal er voor iedereen het hele jaar door van alles en nog wat te beleven zijn op het gebied van de recreatieve fietssport. Bij aanvang van het seizoen, hierbij een kort overzicht van de door de toercommissie georganiseerde activiteiten:

  • De zondagmorgen is elke week van begin maart tot eind oktober het hart van het toergebeuren. Om 8.30 uur vertrekken twee (of drie) toergroepen (van 27 km/u en 30 km/u) voor de traditionele tochten van circa 60 km langs elke week weer een andere fraaie route en met een gezellige koffiestop onderweg. Daarnaast vertrekken ook om 8.30 uur de snelle rijders van Speedtoer, verdeeld over drie groepen (van 32 km/u, 34 km/u en 36 km/u) voor een omloop van 90 km non-stop langs tien vast rondes. Koffie en choco na afloop in het clubhuis.
  • Elke maand doen we bovendien op zaterdagmorgen een extra lange rit van 120 à 160 km in de wijde omgeving. Hiervoor rijden we in twee ploegen (van 27 km/u en 30 km/u) met wegkapiteins die de route kennen en de weg kunnen wijzen. Dit jubileumjaar komen hier nog drie extra langeafstandsevenementen bij. Allereerst natuurlijk de 13e JZC op zaterdag 23 maart, vervolgens op veler verzoek een Swiftprimeur: het rondje Markermeer (van 260 km) op zondag 30 juni en ten slotte als klap op de vuurpijl de Jubileumtocht (van 50 en 100 km) op zaterdag 20 juli. Zet het vast in de agenda!
  • Dan zijn er nog de doordeweekse activiteiten. Elke dinsdagmorgen is het voor de senioren om 9.00 uur vertrekken met de Krasse Knarren voor een rit van 60 km op de racefiets in twee tempogroepen. Daarna volgt om 10.00 uur de Recreantentocht van 30 km op de ‘gewone’ fiets in een kalm tempo met een koffiestop onderweg en incidentele uitjes naar bezienswaardigheden.
  • Gedurende de voor racefietsers zo ideale zomertijd, van begin april tot begin september, organiseren we op de woensdagavonden om 19.00 uur een groepstraining van 55 km in stevig duurtempo (35 km/u). Speciaal bestemd voor alle (Speed)toerders die de werkweek willen doorbreken met een avondje meedraaien in het peloton.
  • Voor wie wat meer de tijd heeft, zijn er de Zomerritten van Leo op de donderdagochtend. Dit gaat om de langere afstanden (van 100-150-200 km) in een rustig tempo (27 km/u). Per keer wordt aangekondigd wat het plan is. In totaal zijn dit meer dan twintig ritten per seizoen. U kunt zich aanmelden voor de mailing hierover bij Leo van Leeuwen.

Met dank aan al die actieve leden, vrijwilligers en andere helpers die dit uitgebreide programma mogelijk maken. Laten we er samen een prachtig seizoen van gaan maken, en daarmee ook een onvergetelijk eeuwfeest van Swift!

Namens de Toercommissie, Henk Kern