Woensdagavond duurtraining

 

Woensdagavond duurtraining in tempogroepen

Swift Woensdagavond Training 2023 in twee tempogroepen

 

Nu de zomertijd is ingegaan en de dagen lengen, komt op Swift ook de midweekse groepstraining weer in beeld. Vanaf  5 april rijden we wekelijks op de woensdagavond om 19.00 uur vanaf het clubhuis een tempo/duurtraining van 55 kilometer over een veilig en vast rondje door de polder.

Bij een voldoende aantal deelnemers rijden we in beginsel in twee verschillende tempogroepen. Voor de rustige duurtraining hebben we de groep met een gemiddelde snelheid van 30 km/u. Daarnaast is er de bekende ploeg van Speedtoerders met een gemiddelde snelheid van rond (of boven!) de 35 km/u. Deze activiteit is bij uitstek geschikt voor alle toerders, trimmers en renners die graag de drukke werkweek een keer willen onderbreken met een sportief avondritje in het peloton.

We volgen hierbij een vlotte en overzichtelijke route achterlangs de Vlietlanden (de oostzijde) naar Leidschendam, dan links langs Wilsveen over de bult van het Buytenpark, door de Geerpoler rechtsaf naar Benthuizen, langs het Bentwoud richting Boskoop, en daarna bij de watertoren linksaf richting Alphen en terug over het fietspad langs de N11.

De eerste en laatste weken van het seizoen zal de route iets worden ingekort om voor het donker binnen te kunnen zijn. We rouleren en groupe in een strak tempo en zonder demarrages. Ieder Swiftlid is welkom om zich bij een van beide groepen aan te sluiten.

 

Namens de toercommissie,

Henk Kern

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 06 september 2023