Jan van Dorp verdient, en krijgt, een lintje!

Supervrijwilliger Jan van Dorp
Jan van Dorp treedt normaliter liever niet op de voorgrond, bescheiden en wars van poespas als hij is. Maar afgelopen vrijdag, 6 november 2015, stond hij in de spotlights. Van burgemeester Marina van der Velde-Menting (Gemeente Kaag en Braassem) kreeg hij de ‘versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau’, zoals het zo mooi heet. Een lintje, dus, als onderscheiding voor zijn vrijwillige verdiensten. En terecht!

Sinds 1997 is Jan een onmisbare schakel in de Leidse Ren- en Toervereniging Swift. In dat jaar ging zijn zoon bij Swift fietsen en trad Jan toe tot de rencommissie. Sindsdien is er eigenlijk geen renactiviteit gepasseerd zonder dat Jan daaraan zijn steen bijdroeg. Ook bij de IJsvereniging Woubrugge wordt Jans inzet al 45 jaar hooglijk gewaardeerd.

In 2008 kreeg hij van Swift de eretitel ‘vrijwilliger van het jaar’; nu is er ook koninklijke erkenning voor Jan van Dorp uit Hoogmade. Altijd staat Jan klaar voor de club; Swift maakt een diepe buiging voor haar lid in de Orde van Oranje Nassau!