Tomas Kopecky schrijft Koppenbergcross op zijn naam

1Swift-nieuweling Tomas Kopecky zet zijn zegereeks dit seizoen voort. Na eerdere overwinningen in Ronse (B) en het Districtskampioenschap zegevierde hij nu in de Koppenbergcross: ‘de Ronde van Vlaanderen van het veldrijden’. Met de winst staat Tomas gelijk aan de leiding in het klassement van de Bpost Bank Trofee; een van de hoofddoelen van dit seizoen, zo verklaarde Tomas voor de Vlaamse wielersite start-box.be.

Op de gladde kasseien van het zware en technisch lastige parcours ontstond in de eerste ronde al de definitieve kopgroep van zes man. In de slotronde leek de Belg Vince Van Der Eynde alleen weg te rijden, maar Tomas slaagde er als enige in om in het wiel te komen. Aan de finish hadden de twee genoeg voorsprong op de rest van het veld voor een waar pokerspel. In surplace wist Tomas zich behendig achter de Belg te manoeuvreren, om hem vanuit die positie in de sprint te verslaan.2

Een geweldig resultaat dat in België de nodige aandacht heeft gekregen: zie hier en hier voor verslagen, foto’s en uitslagen.