Start2Bike Race bij Swift − instapcursus racefietsen, voorjaar 2023

Ook dit voorjaar biedt de vereniging Swift weer haar succesvolle instapcursus racefietsen aan, bij uitstek geschikt voor de vele dames die in de afgelopen periode de wielersport hebben ontdekt. Dus allen welkom voor een kennismaking met de club!

Pas een racefiets gekocht, om bijvoorbeeld lekker uit te waaien en fitter te worden? En nu ontdekken wat je daar allemaal mee kunt doen in groepsverband? Dan is de cursus Start2Bike Race echt iets voor jou. In vier trainingen op zaterdagochtend georganiseerd door de wielervereniging Swift leer je de basisvaardigheden van het wielrennen kennen. Dit betreft zaken zoals je evenwicht houden, bochten maken, veilig remmen, slim schakelen en het rijden op de weg in diverse groepsformaties. Ook krijg je handige tips over voeding, kleding en het materiaal. Je oefent met uitdagende trainingsvormen, waarmee je ook zelf aan de slag kan voor het verder verbeteren van je vaardigheid en conditie.

Deze cursus wordt gegeven op Swift door een aantal zeer ervaren instructeurs, die zelf als clublid ook actief zijn in de georganiseerde toerfietssport. De trainingen worden gegeven op vier zaterdagochtenden: 25 maart, 1, 8 en 15 april om 9.30 uur vanuit het clubhuis van Swift aan de Willem van der Madeweg 1 te Leiden. De koffie staat daar al voor je klaar vanaf 9.00 uur. Op zondag 23 april sluiten we af met een gezamenlijke vrije toertocht van Swift in de omgeving. 

De kosten voor deze cursus bedragen € 37,50 alles inclusief. Je zorgt zelf voor een eigen racefiets, de bijbehorende kleding en de verplichte valhelm. Voor meer informatie en voor de aanmelding, surf naar de officiële website: www.start2bike.nl