Van Weg- naar Winterseizoen

Dinsdag-Avond-Competitie

Op de dinsdagavonden van eind maart tot begin september houden we al sinds jaren de Swift/Neuteboom Bike Totaal dinsdag-avond-competitie. Zo ook dit jaar weer en het beleefde haar finale op dinsdag 3 september. Het was toen de 23e wedstrijd van het seizoen die meetelde voor de eindstand. De laatste wedstrijd en prijsuitreiking vond plaats op dinsdag 10 september waarbij Laurens Koster en Joris Zandbergen winnaar werden van resp. de A en B-categorie.

Kijk voor de complete uitslag op onze website bij “meer nieuws wedstrijden”.

Prijsuitreiking Di-Av-Competitie en Swift Time Trail Competitie.

Swift Time Trail

Al jaren houdt Swift op het prachtige parcours van Woubrugge zo’n 6  keer per jaar de zgn. Swift Time Trails waar  steeds tussen de 30 en 50 renners aan deelnemen. Vele persoonlijke records (PR’s) sneuvelen daar elk jaar weer. Op donderdag 29 augustus werd de laatste Time Trail  verreden met ca. 30 deelnemers die in totaal toch maar even 11 PR’s reden. Winnaar werd dit jaar Matthijs Plat.

19 juli: Jubileumronde op De Bult

Swift bestaat 100 jaar en naast een boekuitreiking, een receptie, een barbeque is er natuurlijk een wedstrijd voor amateurs verreden op ons parcours De Bult. Zo’n 30 renners streden om de ereplaatsen en de vroege ontsnapping van Swift-renner Geert van der Horst en John Roos hield stand tot de finish. Geert reed John op het laatste stuk gewoon los en won deze toch wel bijzondere rit voor Swift. Kees Heemskerk werd 3e en de spurt van het peloton won alweer een Swift-renner; namelijk Folkert Zandbergen.

ZOMOCO en Vet 50+ wedstrijd

Zondag 25 augustus was onze De Bult wederom het decor voor maar liefst drie koersen: twee ZOMOCO-wedstrijden en een wedstrijd voor de Veteranen 50+. Ondanks de warmte was er volop strijd en maar liefst tweemaal was een Swift-renner de snelste; namelijk Jorick Heijn bij de A-categorie en Johannes Lachi bij de B-categorie.

Winterseizoen 2019-2020

Swabo-Cross-Competitie 2019-2020

Het wegseizoen zit erop en dan wordt het tijd om te gaan crossen. Zondag 20 oktober start op ons Swift-parcours wederom de jaarlijkse Swabo-Cross-Competitie en is bedoeld voor alle leden van de Bollenstreek, Avanti en Swift die in het terrein wedstrijdervaring willen opdoen, c.q. in koersverband willen trainen. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Deelnemers zijn bij aanvang van deze competitie tenminste 15 jaar oud of in het bezit van een geldige nieuwelingenlicentie. Mountainbiken/veldrijden is een wintersport, met alle consequenties van dien (eventuele afgelasting vanwege het weer). Houd dus de websites van de verenigingen in de gaten. De wedstrijden op ons parcours zijn op: 20 oktober, 10 november, 1 december, 15 december, 5 en 19 januari.

Zaterdag 2 november. Reünie oud-leden van Swift.

Swift bestaat 100 jaar en voor de oud-leden van Swift organiseert Wim van Duivenbode een reünie voor deze leden met een aantrekkelijk programma waaronder voor de sportieve oud-leden een rit van enkele rondjes op De Bult in retro Swiftkleding en op een oude racefiets met gangmaking achter de derny’s van oud-leden Vital Timmermans en Herman Bakker. Een jury bepaalt de ludiekste reünist. Daarna borrelen met de oude makkers van weleer.

Zaterdag 23 en zondag 24 november. Cross weekend op het Swift parcours.

Een echte KNWU-wedstrijd op ons parcours. Zaterdags 4 categorieën: Amateurs/Sportklasse; Nieuwelingen; Junioren en Elite/Beloften en zondags de jeugd met de categorieën 1t/m 7.