Van de Barcommissie

Net als vorig jaar was ook dit jaar voor de kantine niet een optimaal jaar. Is de bar vorig jaar grotendeels dicht geweest, dit jaar mochten we weer open maar wel onder voorwaarden. Eerst met de anderhalve meter maatregel met looproutes en spatschermen voor de bar. Sinds kort is de anderhalve meter maatregel in de kantine niet meer van kracht maar moeten we wel als mensen wat willen drinken controleren op de QR code.

Goed nieuws is dat we een nieuwe vrijwilliger in de barcommissie hebben mogen verwelkomen, Ton van Berge Henegouwen. Hoewel hij inmiddels alweer aardig wat maandjes mee draait hebben we hem toch gevraagd wat over zichzelf te vertellen.

Mijn naam is Ton van Berge Henegouwen. Ik ben de 68 net gepasseerd en woon in Roomburg en ben getrouwd met Nel. We hebben een dochter en twee kleinkinderen. Na de lts ben ik gaan werken, eerst als metaalbewerker in de bouw en heb daarna met name tijdens mijn dienstplicht bij het Korps Mariniers veel aan sport gedaan. Ook heb ik veel gefietst bij Swift en reed gemiddeld zeven- tot achtduizend kilometer per jaar. Na een zwaar ongeval op de racefiets ben ik gaan hardlopen bij verschillende verenigingen. Helaas kreeg ik opnieuw een ongeluk met de scooter. Hierdoor kreeg ik complicaties aan mijn voet waarna ik verder ben gaan sporten op de sportschool. Inmiddels ben ik gepensioneerd, de laatste 33 jaar heb ik bij de gemeente Leiden gewerkt. 

Helaas heb ik nu al een aantal jaren in hevige mate tinnetus. Om hier mee om te gaan ben ik veel vrijwilligerswerk gaan doen. Zo werk ik dagelijks bij zorgcentrum Roomburg. Ik wandel daar met bewoners en begeleid ze op de fiets, video en computer gestuurd. En dit jaar werk ik nu alweer geruime tijd bij mijn oude kluppie Swift, waar ik achter de bar sta en verder allerlei hand- en spandiensten verricht.