Joop Zoetemelk Classic op zaterdag 19 maart 2022

De laatste Classic werd in 2019 verreden: de versie van 2020 ging niet door vanwege Covid-19 en die van 2021 werd nooit georganiseerd om dezelfde reden. Inmiddels er is er zoveel optimisme dat we uitgaan van een tocht op zaterdag 19 maart 2022. We zullen ons uiteraard aan de regels van het RIVM houden en alles in het werk stellen om met de 15e Joop Zoetemelk Classic de draad weer op te pakken.

Dat zal voor het eerst zonder de bedenker van de Joop Zoetemelk Classic zijn – zonder Swifts lid van verdienste, Cor Vergeer, die in januari is overleden. Hoewel hij geen stuurgroeplid meer was, zullen we hem missen want hij liep altijd stralend rond op ‘zijn’ dag – zoals hij ook straalt op de foto.

De stuurgroep is inmiddels bijeengeweest. Als altijd is een van de belangrijkste onderwerpen de inzet van vrijwilligers. Zonder hen geen tocht. Routes, ravitaillering, dranghekken, website, polsbandjes, zelfs de aanwezigheid van Joop zelf, het is allemaal niet haalbaar zonder onze vrijwilligers. Ik hoop dat jullie er allen weer staan dit jaar. 

Elk jaar neemt het aantal vrouwelijke deelnemers aan de JZC toe. Dit zien wij als organisatie graag. We willen echter nog meer vrouwen aantrekken. Daarom zijn goede ideeën van Swift-leden om dat te bereiken, zeer welkom! Stuur je suggestie naar email hidden; JavaScript is required Misschien ken je wel een bekende wielrenster die ons kan helpen bij de PR of anderszins, we horen het graag!

Zoals bekend heeft Joop op 20 september 2020 een ongeluk gehad. Het was de dag dat de Tour in Parijs eindigde en dus op de dag dat Joop veertig jaar daarvoor in het geel die stad binnenreed. Hij heeft vooral nog last van zijn rechterarm. Gelukkig nemen de klachten ook na ruim een jaar nog steeds af. 

Namens de Stuurgroep, dus namens Rob Hogenelst, Joop Hoogenboom, Leo van Leeuwen, Bert Thalen, Jeannette Groenewegen, Henk Morsch, Felix Hogenbirk, Melanie Maas, Marianne van Teijlingen, Joep Pouw en Olaf Booij,

Anton Dalhuijsen, voorzitter Stuurgroep Joop Zoetemelk Classic