De jeugd is de toekomst

De jeugd is de toekomst en wat is het leuk om te zien dat we de afgelopen maanden een groep kinderen hebben weten te enthousiasmeren voor de wielersport. Tijdens het wegseizoen is de groep jeugdleden tot twaalf jaar gegroeid met ongeveer acht kinderen. De woensdagmiddagtraining was dan ook een drukke, maar gezellige boel met soms wel achttien kinderen. Technische oefeningen, wedstrijdjes, spelletjes, ijsjes op warme dagen en op de laatste training hebben we afgesloten met pannenkoeken in de kantine. Maar daarmee was het feest nog niet compleet, want op 2 oktober mochten we meefietsen in de Taptoe. Alle deelnemers hadden hun fietsen en helmen prachtig versierd met lichtjes en glowsticks. Na een dik uur wachten op de Kaasmarkt mochten we als eerste achter de fanfare van start en ondanks het slechte weer was de sfeer top en was het voor veel kinderen een te gekke ervaring. 

Inmiddels is het veldrijseizoen van start gegaan. Op dinsdag traint een fanatiek groepje jongens en meisjes op het parcour van Swift onder leiding van Jaap en Ron. De eerste Miniwegwedstrijdjes (MWW) zijn gereden en ook de eerste nationale wedstrijden zijn een feit. 

Voor meer informatie over de MWW-wedstrijden kijk op www.miniwegwedstrijden.nl.

Deze wedstrijdjes zijn een ideale manier om laagdrempelig kennis te maken met het rijden van wedstrijdjes. Het deelnemersveld is vaak niet groter dan tien rennertjes dus de kans om een prijs te winnen is zeker aanwezig.