De winter doorfietsen

Steeds meer mensen ontdekken dat je prima de gehele winter door kan fietsen, en dat kan omdat de materialen en technieken steeds beter zijn geworden. Raas bikes heeft alles in huis om de winter veilig en comfortabel door te fietsen.

Veiligheid

Een groot onderdeel van je veiligheid is je zichtbaarheid, dat je zelf genoeg verlichting hebt als het donker is. Wij hebben zeer hoogwaardige verlichting van het merk Bontrager. Van schijnwerpers van 1300 lumen tot intelligente verlichting. Verder is reflecterende kleding altijd handig, bijvoorbeeld op je overschoenen.

Wat trek je aan

Voor elke weersomstandigheid is er passende kleding en in de winter is er niks zo veranderlijk als het weer, daarom is het handig om kleding te hebben voor verschillende temperaturen. 

Het begint bij onderkleding (baselayers); goede technische onderkleding zorgt ervoor dat je huid droog blijft en je zweet afvoert of doorgeeft aan de volgende laag. 

Of je veel of weinig zweet, er is voor iedereen een speciaal ondershirt. 

Een belangrijk onderdeel van onderkleding is Merino wol. Dit houdt goed warmte vast en isoleert nog steeds wanneer het nat wordt, bovendien ruikt deze kleding nooit naar zweet. 

Het merk Megmeister heeft geniale technische baselayers en Agu heeft mooie Merino onderkleding.