Jan Pool overleden

Jan Pool is op 18 mei 2017 overleden.

Jan, tweemaal benoemd tot Swift-vrijwilliger van het jaar, was een zeer betrokken en actief Swift-lid. Zijn leus was: ‘vrijwilliger zijn is vrijwillig, doch niet vrijblijvend’. Dat bleek uit zijn tomeloze inzet en de nieuwe impulsen die hij de vereniging gaf. Zo was hij o.a. lid van de toercommissie en coördineerde de inschrijvingen bij de JZC. Toen Jan in 2004 in een rustiger tempo wilde fietsen, zag hij bij Swift een leemte. Die vulde hij op door de start van een nieuwe activiteit; de recreantengroep was geboren: Elke dinsdagochtend een wisselende rit van 30 km, met koffiestop.
De groep groeide gestaag, fietste de winter door en er werden maandelijks culturele uitstapjes in de route opgenomen. Jan bleef tot het laatst toe betrokken bij het reilen en zeilen van ‘zijn groep’, en de groep bij hem.

Toen Jan niet meer kon meefietsen bleef hij de ledenlijst bijhouden en kwam hij, als het even kon, dinsdag op de koffie. Hij werd intermediair tussen Swift en het project Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp. Op 19 maart van dit jaar gaf hij, samen met Joop Zoetemelk, het startsein voor dit project waar hij helaas maar even van heeft kunnen genieten.

Met zijn aimabele persoonlijkheid en verbindende kwaliteiten heeft Jan een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de activiteiten bij Swift.