De voorzitter stelt zich voor

Voorzitter Swift, stelt zich (nader) voor
Afgelopen januari gaf Willem Haasnoot aan, toen voorzitter van Swift, te willen stoppen met het voorzitterschap. Hij gaf aan veel te druk te zijn en dat het Swift onwaardig is om aan te blijven. Hij vroeg mij hem op te volgen. Na bedenktijd van enkele dagen heb ik Willem bevestigd dit te willen doen. 23 maart jl, in de algemene ledenvergadering ben ik benoemd tot voorzitter.
Ik zal mij verder introduceren. Ik ben vanaf 1995 lid van Swift. Eerst van Swifttoer. In 1998 tot 2001 was ik voorzitter van Swifttoer en van de Omnivereniging Swift. Tezamen met bestuursleden van deze en de Renvereniging Swift hebben wij de fusie tot het huidige LRTV Swift bewerkstelligd. In 2001 vond de fusie plaats. Ik was nauw betrokken bij de activiteiten rond 80, 85, 90 en 95-jarig bestaan van Swift. Vorig jaar ben ik toegetreden als voorzitter van de sponsorcommissie van Swift.
Ik vind het fietsen fantastisch. Het geeft veel voldoening. Swift is een mooie club. Verder ben ik een schaatsliefhebber en golf ik. Ik ben getrouwd, heb 2 fantastische zoons, 2 ontzettend fijne schoondochters, 2 heel lieve kleindochters en als jullie dit lezen 2 (in elk geval 1) ondeugende kleinzoons.
Ik ben vorig jaar gestopt met werken. Ik was bestuurder bij Brentano in Amstelveen. Dit is een ouderenzorgorganisatie met woonzorgcentra. Ook wordt thuiszorg verleend.
Ik ben vicevoorzitter van de Rabobank Leiden Katwijk, lid Raad van Toezicht van Rijncoepel, een organisatie van geïntegreerde eerstelijns zorg en voorzitter van het Rode Kruis, afdeling Duin-en Bollenstreek. Donderdags ben ik oppas opa.
Ik vind Swift de mooiste vereniging die ik ken. En dat gaan we over 2 jaar extra aandacht geven bij het honderd jarig bestaan. Ik heb er zin in.

Frans van Rijn