Van de Stuurgroep Joop Zoetemelk Classic

Beste fietsvrienden,

Het nieuwe jaar is al een paar weken oud en de winter lijkt nog ver weg maar wat wel met rasse schreden naderbij komt is de 14e editie van de Joop Zoetemelk Classic op zaterdag 21 maart 2020.  We hebben inmiddels meer dan 1200 inschrijvingen mogen ontvangen.

Dat moeten er nog veel meer worden en dat gaat ook gebeuren want 2020 wordt uitgeroepen tot het “JOOP” jaar. Swift is benaderd door Leo van Vliet, je weet wel de koersdirecteur van de Amstel Gold Race, om mee te werken aan het “JOOP” jaar omdat het in 2020 precies 40 jaar geleden is dat Joop als laatste Nederlander de “Tour de France” heeft gewonnen. Gedurende het jaar zullen er ook talloze activiteiten plaatsvinden waaraan Joop en zijn oud-collega’s medewerking verlenen.

Begin januari was Joop aanwezig bij de 6-daagse van Rotterdam, op 31 maart komt er een boek uit over Joop en in mei komen er zo’n 8 theatervoorstellingen waarbij oud-wielrenners verhalen gaan vertellen over Joop en met Joop. En tijdens de Tour van dit jaar zal Joop ook prominent aanwezig zijn.

Daar tussendoor organiseren wij de 14e editie van de Joop Zoetemelk Classic op zaterdag 21 maart 2020.

Kortom we geloven erin dat de 14e editie (met Joop) een heel speciale gaat worden met mogelijk een uitverkocht huis (= 5500).

Ook bij de 14e Classic (Waar blijft de tijd? Is het al zo lang geleden dat Cor Vergeer en Rob Hogenelst het idee van een toertocht door het Groene Hart opperden?) zullen we aandacht besteden aan de 40ste verjaardag van Joop’s Touroverwinning. Trouwens… wie heeft daar leuke ideeën over? We staan open voor suggesties. Uiteraard rijdt Joop zelf op 21 maart ook weer mee wanneer Swift tijdens de Leidse Primavera op de kaart wordt gezet. En hij zal ook graag op de foto gaan met alle Swifters, die op de fiets klimmen of zich inzetten als vrijwilliger. Hopelijk zullen er dat dit jaar weer velen zijn. Om te helpen met het plaatsen van hekken en palen, om de route vóór te rijden, achter de bar te staan, de duizenden deelnemers te ontvangen, pijlen te plakken, krentenbollen uit te delen, het parkeren en het verkeer te regelen, de tent op te bouwen, te helpen met opruimen etc. etc. De Joop Zoetemelk Classic is niet mogelijk zonder de inzet van meer dan honderd vrijwilligers. Jullie kennen allemaal het spreekwoord: “Vele handen maken licht werk”. Kortom: meld je aan om mee te fietsen én als vrijwilliger (dat gaat ook samen).

Klik op onderstaande link en ga naar de officiële site van de Joop Zoetemelk Classic en meldt je aan voor de 14e editie op zaterdag 21 maart 2020. 

http://www.swift-joopzoetemelkclassic.nl/

Zoals elk jaar kan er weer worden ingeschreven voor vier verschillende afstanden (50, 75, 100 of 150 km).

Namens de stuurgroep van de Joop Zoetemelk Classic,

 

Anton Dalhuijsen, Voorzitter Joop Zoetemelk Classic 2020

Leo van Leeuwen, lid stuurgroep Joop Zoetemelk Classic 2020