Informatie voor kinderen en hun ouders van LRTV Swift

Het nieuwe fietsseizoen staat alweer voor de deur. De jeugdtrainers hebben inmiddels rond de tafel gezeten om van alles te bespreken en hebben er veel zin in. Uiteraard willen wij graag dat iedereen weer veel plezier beleeft aan het racefietsen. Dat was volgens ons in het afgelopen jubileumjaar goed gelukt, zowel bij de trainingen, wedstrijden maar ook buiten de wedstijden om.

De trainingen op dinsdag en donderdag worden ook dit jaar weer geleid door Jaap Weeder en Greet Vanderlinde. Daarnaast zullen verschillende ouders assisteren bij de trainingen. Wij kunnen nog meer mensen gebruiken om te assisteren bij trainingen. Lijkt het je leuk om ons ook hierbij te helpen (en je bent in bezit van een racefiets) laat het ons dan weten, het is een dankbare taak!

De eerste wegtraining 2020 start op dinsdag 3 maart om 17:00 uur.

Voordat de trainingen starten zullen wij op zaterdag 16 februari en 23 februari vanaf 11:00 uur een ronde van circa 25 tot 40 kilometer in de buurt van Leiden gaan fietsen.

De wedstrijden worden dit jaar weer op verschillende niveaus gereden. Bij de wedstrijden willen wij (de trainers) natuurlijk zoveel mogelijk rijders van Swift aan de start zien.

Zo wordt er dit jaar weer gestart met de Rijnbollen-competitie.

Na deze wedstrijden beginnen de renners met een licentie aan de kwalificatiewedstrijden voor het NK op de weg. Dit jaar zijn het 11 wedstrijden en de praktische details en uitslagen worden bekend gemaakt op de site van de KNWU. Er is ook een selectiewedstrijd bij SWIFT. Deze wordt op 25 april gereden.

Ook dit jaar worden er weer Mini Weg Wedstrijden (MWW) georganiseerd voor de jeugd uit Zuid-Holland. Dit zijn leuke kleinschalige wedstrijden om wedstrijdervaring op te doen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen uit de regio. Een leuk vervolg op de Rijnbollen-competitie. De data en starttijden hiervan worden later bekend gemaakt.

Zijn er nog vragen over trainingen of wedstrijden, vraag het dan gerust bij een training of bel met Jaap Weeder: 06 – 40 23 90 92.  Je kunt ook altijd een mail sturen met je vraag naar email hidden; JavaScript is required.

Tenslotte zal op zaterdag 21 maart de Joop Zoetemelk Classic worden gehouden. Net als voorgaande jaren zullen de kinderen van Swift niet ontbreken. Uitnodiging volgt nog via de Whatsapp groep en FaceBook.

Namens het jeugdbestuur een mooie wegseizoen in 2020!