Herfst en Winterprogramma bij SWIFT

Bij Swift kun je altijd terecht. Niks zomerstop, winterstop, schoolvakantiestop, feestdagenstop of pensioenstop. Dat is meer iets voor een hockeyclub of zo. Maar bij ons gaan we op de fiets het hele jaar door, tenzij er sneeuw en ijs ligt op de weg. En dan nog, hebben de we de uitwijk op de MTB naar het veld of anders binnen doorzweten op de turbo. Dus hoezo sluitingsrit en einde van het seizoen? Zojuist is het nieuwe herfst/winterseizoen begonnen!

De toercommissie van Swift heeft daarom voor u in de maanden november 2023 tot en met februari 2024 de volgende wekelijkse toeractiviteiten op het programma staan:

  • Op zaterdagmiddag om 13.00 uur, vertrek vanaf het clubhuis voor de groepstraining op de weg met een afstand van ongeveer 85 km in een gematigd duurtempo 33-34 km/u. We rijden een vaste ronde door de polder richting Waddinxveen, Gouda, Alphen, Leimuiden, Hoogmade en terug. Bedoeld voor renners, Speedtoerders en alle andere ervaren clubleden die graag sportief willen overwinteren. Bij voldoende animo zal er gereden worden in twee tempogroepen. Voor de hardrijders een TD-groep, voor de overwinteraars een D1/2-groep.
  • Op zondagmorgen om 09.30 uur, vertrek vanaf het clubhuis voor de recreatieve wintertoertocht van ongeveer 60 km in 1 of 2 groepen met een tempo van 27 à 30 km/u. Meestal gaat het richting Noordwijkerhout door de duinen met een koffiestop halverwege. Maar variaties hierop zijn ook mogelijk, op verzoek en/of afhankelijk van de omstandigheden.
  • Ook op de zondagmorgen de Speedtoer Easy, met een gemiddelde snelheid van 30 km. per uur rijden zij routes van max 80 km, starttijd 09:30 uur.  
  • Op dinsdagochtend om 09:30 en 10:00 uur, vertrek vanaf het clubhuis met de Krasse Knarren. Zij rijden wekelijks een ander rondje van ongeveer 60 km, verdeeld in drie groepen met een verschillend tempo van ongeveer 24 (vertrekt om 10:00 uur), 27 en 30 km (vertrekken om 09:30 uur). 
  • Ook op dinsdagochtend om 10.00 uur vertrek vanaf het clubhuis met de Recreatieve Fietsgroep onder de deskundige leiding van ervaren voorrijders. Dit zijn ritten van ongeveer 30 km in kalm tempo met halverwege een koffiestop. Als het weer te slecht is om te rijden, dan wordt de tocht via de mail afgelast.
  • In de maand februari 2024 op de zondagen 4/11/18/25 om 9.00 uur, vertrekt de roemruchte clubtraining van 90 km rond de Haarlemmermeer (linksom). De eerste maal houden we de hele groep bijeen in een geneutraliseerd tempo. De drie hierop volgende keren gaat het in gesloten peloton gecontroleerd tot aan Buitenkaag. Daarna wordt het tempo voor iedereen vrijgegeven. Maar let wel, zonder brokken te maken! Ook de Swift/Ladies zijn volgend jaar van de partij, zij formeren een eigen damesgroep.

Voor alle activiteiten geldt dat het clubhuis een half uur voor aanvang opengaat en de koffie voor u klaarstaat. Zorg ook (of juist) in de herfst/winter voor deugdelijk en goed onderhouden materiaal. Iedereen die aan deze activiteiten deelneemt, wordt geacht zelf in staat te zijn een lekke band te verhelpen. Maar in beginsel wordt er wel op elkaar gewacht (of op en neer gereden om niet af te koelen) totdat we weer gezamenlijk verder kunnen rijden.

Tot slot het belangrijkste: de veiligheid staat voorop! We rijden ook in de herfst en de winter op de openbare weg, samen met andere weggebruikers en in niet altijd even gemakkelijke omstandigheden. Blaadjes op de straat, windvlagen, nattigheid, kou, mist en invallende duisternis, het hoort er allemaal bij. Dus wees je ervan bewust, we zijn en blijven verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Veel genoegen gewenst in winterpak op de fiets,

Namens de toercommissie,

Leo en Henk.