Even voorstellen

Kees van Leeuwen, bestuurslid sinds de laatste ledenvergadering. 

Waarom? Omdat Swift een leuke vereniging is waar heel veel leden plezier aan beleven en omdat ik daarbij als bestuurslid van toegevoegde kan zijn. Of je wedstrijden rijdt of lekker wil toeren, jong of oud, voor ieder is er op fietsgebied wat te doen. En dat gaat simpelweg niet zonder vrijwilligers.

Wie ben ik? In het werkzame leven accountant en verantwoordelijk voor de controlepraktijk bij Stolp+KAB accountants en adviseurs. Daarnaast fietser, schaatser, in-line skater, getrouwd en twee zoons die inmiddels op zichzelf wonen. Wonend in Leiderdorp op slechts 1,5 km van Swift. Fietsen doe ik met de Speed Easy groep een enkele keer gemengd met de Speed Lite. Vier en een half jaar geleden bij Swift begonnen in de Leo groep en telkens een groepje hoger gaan fietsen. Dat is het mooie van Swift, je kunt op je eigen niveau fietsen en de uitdaging aangaan als je dat wil.

In het voorjaar hebben we met een klein groepje van vijf Les Trois Ballons gefietst, een Grand Fondo in de Vogezen. Dat was een serieuze uitdaging: 4.300 hoogtemeters en eenmaal terug bij de auto 208 km op de teller. De laatste klim van 5 km lag op 175 km met een stuk van 20%. Ik was blij dat ik weer terug was, maar voldaan. De groep van vijf, de Ballonnen, was en is een hechte groep. Het was een hele mooie ervaring en een goed voorbeeld van waar het fietsen met Swift toe kan leiden. Want ook buiten deze groep heb ik veel medefietsers mogen ontmoeten. Tijdens het fietsen is er voldoende tijd om bij te praten. Het volbrengen van een mooie en uitdagende tocht, op welk niveau dan ook, schept een band.