Dikke banden Race op het Rapenburg

Swift organiseerde op zondag 1 oktober samen met Jumbo-Visma en de 3 October Vereeniging een goed bezochte en gezellige Dikke Banden Race in het centrum van Leiden. Waar in het verleden prominenten op het Rapenburg deelnamen aan de Rapenburg Race, was het nu de beurt aan de kinderen.

De dag begon met de loopfietsen. Kinderen van 2 t/m 4 jaar namen het tegen elkaar op met hun loopfietsen en het bruggetje op het Rapenburg was voor hun een ware beklimming. Na de jongste categorie volgden nog de categorieën 5 t/m 6 jaar, 7 t/m 8 jaar, 9 t/m 10 jaar en de oudsten van 11 t/m 12 jaar. In groepen van maximaal 20 kinderen werd er gestreden op de klinkers van het Rapenburg. Tomas en Julia Kopecky waren aanwezig als voorrijders en sommige kinderen lukte het bijna om ze in te halen. Bij de jongste en oudste categorie was Richard Plugge aanwezig om de prijsuitreiking te doen. Alle deelnemers kregen een mooi t-shirt van Jumbo-Visma en een medaille. Voor de top 3 in alle categorieën was er een echte beker. Voor de toppers uit de oudste categorie was er zelfs nog een gratis lidmaatschap voor een jaar van LRTV Swift te winnen.

Met in het totaal 120 deelnemers was deze eerste editie zeer succesvol. We hebben zelfs het Leidsch Dagblad gehaald met een enthousiast stuk op de website en een foto op de voorpagina van de papieren krant.

Voor komend jaar verwachten we dit weer te kunnen gaan organiseren samen met de 3 October Vereeniging en Jumbo-xxxx.

Voor een prachtig foto overzicht van de fotografen Don en Nick van der Vaart zie:

Foto’s Dikke Banden Race

Christiaan Smeenk