Start2Bike MTB op Swift stimuleert!

Dit najaar was Swift weer de startlocatie voor een stimulerende instapcursus mountainbiken in het kader van het landelijke programma Start2Bike van de NTFU. Maar liefst 25 deelnemers van buiten de vereniging kwamen naar onze club toe voor een serie van vier gestructureerde MTB-trainingen op de zaterdagmorgen over het uitdagende veldritparcours van het Park de Bult. Wellicht dat ook het radiopraatje vooraf bij Omroep Sleutelstad heeft bijgedragen aan de aanmeldingen van dit jaar. Terug te beluisteren via deze link:

Interview op Sleutelstad

Groepsinstructie

De Start2Bikers kregen voor hun MTB-trainingen instructie en begeleiding van de Swifters Mark Disseldorp en Peter de Vaal, beiden zeer gepassioneerde en doorgewinterde mountainbikers. Daarnaast hebben onze clubgenoten Ellen van Rijn en Harrie Tuinhof geassisteerd met de ondersteuning van de trainingen. En tijdens de eerste bijeenkomst heeft de clubsponsor Raas Bikes aan de cursisten een deskundige uitleg gegeven over de specifieke technische snufjes en het onderhoud van de MTB-fiets. 

Raas bikes geeft uitleg

Na eerst een beetje theorie in het clubhuis, ging het maar gauw naar buiten voor het echie. Te beginnen met de veiligheidscheck van het materiaal en behendigheidsoefeningen op de verharde wielerbaan. Gevolgd door de sprong in het veld, op de pedalen en uit het zadel. Dat houdt in: klimmen en dalen, remmen en aanzetten, draaien en keren, slippen en jumpen, over de hobbelige grasbermen en door de vette modder. Tot aan het laatste waagstuk toe: op de fiets zittend, de houten trap afrijden, zonder eraf te vallen. 

Op pad met Mark Disseldorp

Als toegift op het trainingsprogramma ging de hele ploeg met begeleiders op excursie naar Noordwijk voor een extra rit op de aldaar door Staatsbosbeheer uitgezette mountainbikeroute. Samen raggen door bos en duin over een single-track MTB-parcours van 13 kilometer, de ultieme proef op de som. Na afloop blijkt iedereen met vlag en wimpel geslaagd. Tot slot het diploma, de goodies en pannenkoeken voor de cursisten, en een welverdiend applaus voor alle begeleiders van Swift!

Ellen van Rijn gaat voor

Namens de Toercommissie, Henk Kern