Zaterdag 16 juli: Eilandentocht 175 km

We rijden dit keer Leiden uit langs de Vliet en via Pretpark Drievliet (wie is daar vroeger niet geweest) en komen dan via Delft en Schipluiden bij de veerpont bij Maassluis. Aan de overkant zitten we gelijk in Rozenburg en via de Calandbrug en de Harmsenbrug rijden we naar de eerste koffiestop in Oostvoorne bij Paviljoen “De Duinrand” (56 km).

Over Rockanje rijden we naar de Haringvlietdam en op Goeree-Overflakkee maken we een rondje Ouddorp. Bij de uitzichttoren vlak voor het strand gaan we dan rechts voor onze eigen “Strade Bianche” over een onverhard grind en zand duinfietspad met een prachtig uitzicht op zee. We nemen nogmaals de Haringvlietdam en rijden dan langs de flanken van het vestingstadje Hellevoetsluis naar onze tweede tussenstop bij “Beren eetcafe” in Heenvliet (117 km).

De laatste etappe over 61 km gaat via de Beneluxtunnel (via de alternatieve weg voor de snorfietsen) richting Vlaardingen, Bergschenhoek en Zoetermeer en voor dat we het weten zijn we dan weer in Leiden.

We rijden weer in twee groepen, de snelle mannen en vrouwen (rijsnelheid 31-32 km per uur ) onder leiding van Peter/Henk en onze eigen groep ( rijsnelheid 27-28 km per uur ) onder leiding van ondergetekende.

Kom dus op zaterdag 16 juli naar het clubhuis van SWIFT voor de Eilandentocht.

Starttijd 08.30 uur. Koffie/Thee vanaf 08.00 uur.

Leo van Leeuwen
» Agenda LRTV Swift

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens