Wintertraining op de Weg (September 2016)

wintertraningHet naseizoen is begonnen, de dagen worden korter en de herfst komt eraan. Gaat daarom de racefiets in de schuur en blijft alleen nog over te spinnen op de turbo? Niets is minder waar. Bij Swift kunt u het hele jaar terecht met de racefiets op de weg, ook tijdens de gure wintermaanden.

Vanaf aanstaande zaterdag 5 november begint weer de wintertraining op de weg. Van november tot en met februari gaan we er wekelijks op uit voor een duurtrainingsrit, behoudens sneeuw en ijs. Het is elke zaterdagmiddag om 13.00 uur vertrekken vanaf het clubhuis voor een groepsrit van circa 85 kilometer. We rijden twee-aan-twee in peloton, elkaar regelmatig aflossend, met een kruissnelheid variërend van 30 tot 35 km/u. We volgen een vaste route door de polder via de Weipoort en het fietspad tussen Benthuizen en Zoetermeer, door de polder langs Waddinxveen, linksaf langs de A12, de brug over bij Gouda, bij Bodegraven draaien naar Alphen, daar rechtsaf langs het Aarkanaal naar Bilderdam, dan Leimuiden en terug over Woubrugge-Hoogmade. Het gaat hier veelal over rechte wegen, vrije paden en overzichtelijke kruisingen. En we komen er niet één stoplicht tegen. De veiligheid staat voorop. Dus wees ervan bewust, we zijn en blijven verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Deelnemers van alle afdelingen in de vereniging zijn hartelijk welkom om aan te sluiten. Meldt u zich voor vertrek in het clubhuis, de koffie staat klaar. Wellicht overbodig, maar hierbij toch nog één aandachtspuntje vooraf om misverstanden of teleurstellingen te voorkomen. Deze ritten zijn bedoeld als (tempo)duurtraining ‒ niet als toertocht, noch als wedstrijd.

Sportief overwinteren, dat is het doel!

Namens de toercommissie, Henk Kern

In dit nummer:

  1. van de voorzitter
  2. Cursus wegkapiteins Swift
  3. De honderd collen 2016 verslag
  4. Evenementencommissie
  5. Joop Zoetemelk commissie
  6. Ren commissie
  7. Start2Bike voor MTB op Swift
  8. Toertochten 2016
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather