Wegseizoen 2015 geopend

Op zondag 1 maart 2015 werd bij de LRTV Swift in Leiden het wegseizoen geopend met de eerste wedstrijd in de Rijn-Bollenstreekcompetitie. 46 deelnemers verschenen aan de start voor hun eerste krachtmeting en een gevecht met de wind.

In de A-categorie (junioren, amateurs en een enkel KNWU-basislid) ging de overwinning naar Thom Martens (Pedaalridders), die zijn twee kopgroepgenoten Johan Boerefijn (WV Avanti) en Eus Hoogenboom (LRTV Swift) in de sprint versloeg.

De overwinning in de B-categorie (KNWU-basisleden, masters) ging naar Ton van Eijk (RTV De Bollenstreek). Hij had als enige de sprong gemaakt naar de A-kopgroep. De pélotonspurt was een kolfje naar de hand van Joris Zandbergen (LRTV Swift), die zijn verenigingsgenoot Jorick Heijn op de meet naar een derde, eervolle, stek verwees.

In de C-categorie (nieuwelingen en dames) was ’t iets minder druk. Bas van Belle (LRTV Swift) hield de gehele wedstrijd stand tussen de oudere renners en pakte de overwinning. Het ‘zilver’ en ‘brons’ waren voor respectievelijk Lars den Outer (WV Avanti) en Femke de Graaff (LRTV Swift).

De volledige uitslag vindt u op onze uitslagenpagina.

Volgende week zondag wordt de Rijn-Bollenstreekcompetitie 2015 vervolgd bij RTV De Bollenstreek in Lisse. Op 15 maart worden de slotwedstrijd en de prijsuitreiking gehouden bij WV Avanti in Alphen aan den Rijn.