Swift CK Tijdrijden op donderdag 7 september

Start 1erenner om 19.00 uur 

Contre-la-montre in Woubrugge, donderdag 7 september kan het weer. En niet zomaar een editie dit keer: de clubtitels tijdrijden 2023 staan dan op het spel. Alle Swift leden (van toerders tot elites, van nieuwelingen tot veteranen) zijn welkom om mee te strijden om de kans zich een jaar lang clubkampioen in deze prestigieuze discipline te mogen noemen.

Niet-Swifters kunnen gewoon meedoen maar vallen niet in de prijzen.

Prijsuitreiking vindt na afloop plaats in Woubrugge

Voorinschrijving is verplicht en sluit op woensdag 6 september om 20.00 uur !!

Iedere deelnemer aan dit CK wordt om 18.45 uur verwacht bij de start van het parcours. Dit is om zijn voorinschrijving te bevestigen en zijn definitieve starttijd te horen. Deelname aan het CK is gratis.

De startvolgorde is op basis van eerder gereden tijden (niveau) op het parcours van Woubrugge of op basis van inschatting. De snellere renners starten later.

 Categorieën

Bij voldoende deelname per categorie is de startvolgorde:

 –       Categorie F:     Nieuwelingen heren
 –       Categorie E:     Nieuweling dames, Junior dames en Dames
 –       Categorie D:     Junioren heren
 –       Categorie C:      Veteranen, Masters 50+, Basislidmaatschap en Toerrijders
 –       Categorie B:     Amateurs en Sportklasse, Masters 40+
 –       Categorie A:     Belofte, Elite-mannen

Nogmaals: deelnemen kan alleen via voorinschrijving!!!

Inschrijven: naam en categorie te mailen naar: Corniel Nobel   

email hidden; JavaScript is required

Kijk voor All Time (tijdrit) Rakings en start tijden op Time Trial & Error

Records

Het record bij de Heren staat op naam van Dylan van Baarle met een tijd van 17.48 en het Swift clubrecord staat sinds 9 mei 2019 op naam Tomas Kopecky met 18.24 (bijna 47km/uur), gevolgd door Erik van Lakerveld met 18.26 en vlak daarachter Loe van Belle met 18.27. Het kan dus spannend worden op het CK.

Het record bij de Dames staat op naam van Ellen van Dijk met een tijd van 19.35. Nathalie van Gogh staat tweede met 20.03.

Locatie

Vanaf Leiden naar Woubrugge. Over de brug in Woubrugge linksaf het fietspad volgen en rechtdoor de Bodens Hosangwegop. Aan het einde van de Bodens Hosangweg, waar de doorgaande weg rechtsaf de dijk af gaat is de start.

Met de auto: op de rotonde nade brug links, Raadhuisstraat naar restaurant Disgenoten. Auto parkeren op P plaats kerk.

Wil je de ronde verkennen (14,4 km) dan is dit de route:

Na de start de weg volgen tot Rijnsaterwoude, hier rechtsaf parallelweg langs de provinciale weg N207; bij het kruispunt/ fietstunnel rechtsaf richting Woubrugge. Vlak voor de bebouwde kom in Woubrugge (naast de rotonde van de hoofdweg) is het keerpunt. Men volgt dezelfde weg terug volgen tot de start. De finish ter hoogte van het bebouwde kom verkeersbord, vlak voordat men het dijkje oprijdt, bij de start.

Veiligheid

Op alle kruisingen staan vrijwilligers van Swift om de weg te wijzen en overig verkeer tegen te houden. Hoewel het een autoluw parcours is kunnen we niet het gehele parcours afzetten. Let dus altijd op ander verkeer! De verkeersregels gelden ook voor jullie.