Per 1 juli is weer veel mogelijk voor de fietssport

Per 1 juli is weer veel mogelijk voor de fietssport

Wat zijn we positief verrast door de maatregelen die het duo Rutte/de Jong ons 24 juni jl. bracht. Vanaf 1 juli hoeft bij het sporten geen 1,5 meter afstand aangehouden te worden. Dit betekent dat we relaxter kunnen toeren en dat er weer wedstrijden gehouden kunnen worden. De 1,5 meter dient nog wel aangehouden te worden ten opzichte van andere weggebruikers. Ook zal de 1,5 meter voor en na de wedstrijd of toertocht en in de pauzes aangehouden moeten worden. Rekening houdend met adviezen van zowel NTFU als KNWU ziet de agenda bij LRTV Swift er per 1 juli als volgt uit:

  • Dinsdag vertrekt om 9 uur de een of meerdere groepen krasse knarren. Vanuit veiligheid overwegingen mogen de groepen niet groter zijn dan 10 personen. Om 10 uur start de recreatieve fietsgroep. Ook hier geldt een groepsgrootte van maximaal 10 personen.
  • Dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur jeugdtraining. Er is een korte zomerstop gepland. De dinsdagavond competitie zal binnenkort starten. Houd onze website en andere communicatiekanalen in de gaten.
  • Woensdag van 18 tot 19 uur vindt de training van het aangepast wielrennen weer volledig doorgang, dus ook voor de wielrenners op een tandem.
  • Woensdagavond vertrekken vanaf parkeerterrein bij Swift om 19 uur de toerders. Ook hier geldt als maximum 10 personen per groep.
  • Donderdag van 17.30 uur tot 19.00 uur jeugdtraining. Vanaf 19.00 uur training van de nieuwelingen en junioren.
  • Per zaterdag 18 juli zullen de lange toertochten eens per twee weken op zaterdag weer gaan starten.
  • Zondag vertrekken om 8.30 uur de speedtoerders. Er wordt gereden in groepen van maximaal 10 personen t.b.v. de veiligheid. Om 9 uur vertrekken de overige toerders ook in groepen van maximaal 10 personen. De tweede vertrektijd is gedaan omdat in het clubhuis maximaal zo’n 40 mensen aanwezig kunnen zijn.

Voorrijders, eigenlijk de wegkapiteins formeren de groepen. Uiteraard geef je je voorkeur aan. Ook de te gebruiken aanwijzingen worden doorgegeven. Dit omdat er niet geschreeuwd mag worden bij het sporten.

Voor en na het toeren of wielrennen dient de 1,5 meter nog steeds te worden aangehouden. Dat betekent dat er een fietsroute om het clubhuis is aangegeven en deze dient gevolgd te worden. Het clubhuis is coronaproof. Ook hier is een looproute aangegeven. Sta je in de rij voor een bestelling aan de bar, houdt dan ook de 1,5 meter afstand aan. Afrekenen doe je door middel van pinnen. Zowel bij binnenkomst als bij vertrek je handen wassen met de gel die bij de deuren staan.

Wij wensen een ieder heel veel fietsplezier de komende periode.

Namens het Bestuur

Frans van Rijn,
voorzitter

27 juni 2020