2016 was dus veel beter!

Na heel lang voor me uitschuiven kom ik er nu eindelijk aan toe om verslag te doen van een heel bijzonder jaar. Voor de Swift Nieuwelingen- Juniorenploeg, maar ook vooral voor mezelf. Het aantrekken van de economie heeft ervoor gezorgd dat ik het heel druk heb op mijn werk. Zelfs zo druk dat geestelijk mijn emmertje tot de rand gevuld is. En dat ik dus enorm op moet passen dat de emmer niet overloopt. De weinige tijd die ik vrij kan maken naast mijn werkzaamheden probeer ik in te delen met de dingen die ik heel graag doe. Beetje sporten met m’n vrienden en training geven met Bertje aan de Swiftrennertjes. Daarnaast volg ik nog een fiks aantal wedstrijden maar daar houdt ‘t wel een beetje mee op. Ik kom dus amper aan de organisatie toe maar word gelukkig geholpen door een aantal enthousiaste ouders die veel werk uit mijn handen halen. Ik wil de begeleiders van het afgelopen seizoen bedanken. Wilco, Bram, Jeroen, Petr, Johannes, Hans, Els, Gertruud, Pim en natuurlijk Bertje en allen die ik vergeten ben voor hun tomeloze inzet.

Ook wil ik onze sponsoren enorm bedanken voor de financiële ondersteuning. Dit zorgt voor een hele stabiele structuur om alles rond te krijgen. Rayer en Hekker Interieurbouw hebben te kennen gegeven te stoppen met de sponsoring, enorm bedankt voor de ondersteuning van de afgelopen jaren.

En dan de renners. Een seizoen dat bol stond van fantastische uitslagen. Overwinningen voor Melle 2x en Niels 1x bij de junioren. Bas liefst 7x en Tomas 5x waaronder de nationale titel van Tsjechië bij de nieuwelingen. Verder zetten talloze ereplaatsen Swift op de kaart als nooit tevoren. Echt een heel mooi seizoen. Het gaat heel lastig worden om dit alles in 2017 te evenaren. Met Milan, Bas, Peder, Jantje, Jan Wiecher, Tijn, Seth, Serginho, Daan, Loe, Nesshant, Femke en de rest van de dames gaan we het in ieder geval proberen.

Op naar 2017. Hopelijk blijven al onze sponsoren bereid om het team te blijven ondersteunen en kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg.

 

Joris Zandbergen, Ploegleider