Alle toeractiviteiten opgeschort

Beste clubgenoten,

Tis gebeurd, we zijn weer terug bij af… De onlangs door de regering ingestelde gedeeltelijke lockdown om de coronabesmettingen terug te dringen brengt ons terug naar de situatie van afgelopen voorjaar. Net als toen moeten we zo veel mogelijk thuis blijven, afstand houden en handen wassen. Met nu hieraan toegevoegd het dragen van mondkapjes.

En alweer mogen wij buitensporters op de racefiets enigszins opgelucht ademhalen omdat we er toch nog steeds op uit mogen trekken, zij het onder strenge restricties. Dus geen georganiseerde evenementen meer, de clubhuizen en sportkantines blijven dicht, koffiestops onderweg zijn niet mogelijk en de toegestane groepsgrootte is maximaal vier personen met inachtneming van de anderhalve meter onderlinge afstand.

Onder deze condities heeft het toerbestuur van Swift gezamenlijk besloten voor onbepaalde tijd af te zien van alle door de club georganiseerde activiteiten. We willen als vereniging onze verantwoordelijkheid nemen en niet de randjes opzoeken. Daarom zien we verder ook af van het rondsturen van routes en het faciliteren van fietsafspraken. Tegelijkertijd roepen we iedereen op vooral lekker te blijven doorfietsen, maar dan wel op eigen initiatief, bij voorkeur alleen of in kleine groepjes van maximaal vier bekenden. Dit laatste met het oog op bron en contactonderzoek in geval van een eventuele quarantaine of besmetting.

Helaas, zo doofde het toerseizoen voortijdig als een nachtkaarsje uit. Maar wat hebben we ervan genoten! Juist in deze nare tijden is het goud waard om gezond en wel in de frisse lucht door het prachtige Hollandse buitengebied te kunnen zoeven, al dan niet met een paar goede kameraden om je heen. Daarom blijven we onze passie koesteren tot in betere tijden. Hou je taai! Zodra het weer kan, komen we terug in de lucht met mooie nieuwe plannen. Wordt vervolgd 🙂

P.S.

Naar aanleiding van de op 14 december afgekondigde volledige lockdown van ons land voor een periode van vijf weken, doen we hierbij een aanvulling op de bovenstaande mededelingen. Voorlopig is de maximale groepsgrootte voor het sporten in de buitenlucht teruggebracht van vier naar twee personen. Rijden op de racefiets kan uitsluitend nog in koppels van twee of alleen. Zie ook de informatie hierover op de website van de NTFU. Het is dus nog een poosje ieder voor zich, maar allemaal samen gaan we dat volhouden. In deze barre dagen toch een fijne Kersttijd gewenst en hou je taai!

Met sportieve groeten namens Swift,

Leo en Henk