Start2Bike voor MTB op Swift (September 2016)

Werken aan je mountainbiketechniek met Start2Bike op Swift

Najaarscursus MTB op Swift
Startende mountainbikers kunnen in het najaar van 2016 weer meedoen aan een instapcursus van vier Start2Bike trainingen op zaterdagmorgen bij de wielervereniging Swift Leiden. Onder leiding van de ervaren instructeur Hans Neuteboom, bijgestaan door enkele assistenten, wordt gewerkt aan de training van basistechnieken op de MTB zoals remmen, schakelen, bochten maken, klimmen en dalen. De trainingen vinden plaats op een ideale en uitdagende locatie voor de MTB, in het veld en op de hellingen van het park De Bult. De cursus bestaat uit vier opeenvolgende zaterdagochtenden en begint op zaterdag 8 oktober om 9.30 uur in het clubhuis van Swift aan Willem van der Madeweg 1 te Leiden. Aanmelden kan via de website: www.start2bike.nl

s2b-mtb-ntfu-1 s2b-mtb-ntfu-2

De achtergrond: veilig mountainbiken onder goede begeleiding
Jaarlijks starten circa 40.000 Nederlanders met de mountainbikesport. Mountainbiken is een spannende en gevarieerde sport waarbij je midden in de natuur staat. Om veilig over de Nederlandse trails te rijden is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen, klimmen, dalen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 7.500 wielersporters op weg geholpen.

In oktober gaan op ruim vijftig locaties in het land de Start2Bike mountainbiketrainingen van start. Lokale fietsclubs en fietsenzaken helpen startende mountainbikers om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat deelnemers aan Start2Bike meer technieken beheersen en hun fiets beter onder controle hebben, zullen zij na de training in staat zijn langere ritten te fietsen met een hogere moeilijkheidsgraad.

Start2Bike is primair bedoeld als beginnerscursus maar is evengoed geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor thema’s als balans, door mul zand rijden en het nemen van obstakels. Er wordt instructie gegeven op verschillende niveaus zodat alle deelnemers er iets van zullen meenemen en hun grenzen kunnen verleggen.

Inschrijven
Inschrijven voor Start2Bike kan vanaf 1 augustus. Deze cursus in toegankelijk zowel voor leden als niet-leden van Swift. Deelname aan deze cursus van vier trainingen kost €37,50. Inschrijven kan via www.Start2Bike.nl

In dit nummer:

  1. van de voorzitter
  2. Cursus wegkapiteins Swift
  3. De honderd collen 2016 verslag
  4. Evenementencommissie
  5. Joop Zoetemelk commissie
  6. Ren commissie
  7. Wintertraining op de Weg 2016
  8. Toertochten 2016
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather