Tien jaar aangepast wielrennen bij LRTV Swift

Op zondag 7 april 2024 vierden we het 10-jarig jubileum van het aangepast wielrennen.  We zijn deze dag gestart met onze clubkampioenschappen. Er was veel publiek bestaande uit familie en kennissen en ook Swiftleden die ons aanmoedigden.

Clubkampioenen

Door de categorisering, zoals die in het wielrennen wordt toegepast, hebben we veel clubkampioenen in onze gelederen. Bij de huldiging zat de kantine helemaal vol en elke kampioen werd met luid applaus eer gegeven. Nelly van der Does, coördinator van het aangepast wielrennen heeft iedereen persoonlijk toegesproken, terwijl de medailles omgehangen werden door Hans Baars de voorzitter van LRTV Swift.  Ook werd stilgestaan bij tien jaar aangepast wielrennen en onze mooie nieuwe tandem. Niet al te lang hoor, want er stond voor de jarige groep en alle aanwezigen een prachtige grote taart te wachten die aangesneden en opgegeten moest worden. Dat was reuze gezellig, het is dan net één grote familie. 

En zo is het ook, want de leden, begeleiders en ouders zijn samen de groep Aangepast Wielrennen van Swift. En dat vinden we heel gewoon. Samen zijn we meer dan onze beperking en samen beleven we veel plezier van onze geweldige sport. Maar wat wij gewoon iedere week doen is eigenlijk tegelijkertijd heel bijzonder. De groep is namelijk heel divers: parasporters, ID-renners van alle leeftijden en iedereen daaromheen en het is altijd heel gezellig. Ons jubileum was een mooie gelegenheid om dat te vieren en te laten zien.

Clinics


Om drie uur startte de wielrenclinic voor alle belangstellenden. Iedereen heeft op verschillende soorten fietsen kunnen rijden. Er was zelfs zoveel ruimte om te experimenteren dat een aantal mensen die normaalgesproken achter op de tandem zitten en slechtziend zijn, zelfstandig op een racefiets, voorzichtig en gecoacht, rondjes hebben gereden op ons parkoers. Wie had dat durven dromen.


Pizza

Nadat alle gasten naar huis waren, hebben alle eigen renners en de begeleiding op het clubbuis pizza gegeten als afsluiting van een prachtig en succesvol jubileumfeest. 

Nelly van der Does