Van de voorzitter

Dit is de tweede digitale Solo van dit jaar. De Solo in het voorjaar, is niet uitgekomen. Dat heeft alles te maken met Corona. In plaats daarvan hebben jullie mails ontvangen om de actualiteit naar aanleiding van de corona steeds weer te geven.

Nu is het afwachten welke maatregelen in het verschiet liggen. Het is nu zondag 11 oktober, het aantal besmettingen neemt enorm toe. Dinsdag wordt weer een persconferentie verwacht. Sport zal toch niet weer een volledige lockdown krijgen?

In deze Solo ook beter nieuws. De prestaties van ons lid Loe van Belle zijn fantastisch. Er wordt nagedacht hoe al zijn prestaties op de kampioensborden in het clubhuis gaan passen. Dergelijke prestaties kunnen jeugd maar ook volwassenen stimuleren meer te gaan wielrennen/toerfietsen. De afgelopen perioden is überhaupt veel meer gefietst. Dat heeft geleid tot veel drukte op de fietspaden. Wielrenners hebben soms een slechte naam. Laten wij vanuit Swift proberen dat beeld te nuanceren. We rijden in groepen van maximaal 10 personen. We roepen niet indien we andere fietsers willen inhalen. Dat doen we namelijk door te bellen! Zeg ook “goedendag” en/of “dank je” en/of “er komen er nog meer” of “ik ben de laatste. Laten wij, Swift, het wielrennen van de goede kant laten zien.

Swift heeft best een goede naam in de regio.  Onze goede naam en dat mensen meer gaan wielrennen en toeren heeft al geleid tot 30 nieuwe leden dit jaar, mede door de open dag, welke wij georganiseerd hebben. Zie verder in deze Solo.

Op onze locatie worden momenteel de nog oude kozijnen vernieuwd en wordt HR ++ glas geplaatst. Als dit klaar is, is het gehele clubhuis voorzien van HR++ glas.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan het uitzetten van het veldrijparcours. Er wordt gewerkt met zogenaamd uiendoek, zodat het er meteen veel professioneler uitziet. Degenen die dit uitgevoerd hebben, ontzettend bedankt. 18 Oktober a.s. zal de eerste cross worden gereden. Houdt de coronaregels van de organisatie aan.

Ik wens een ieder goede herfstweken toe. Hopelijk is het weer van dien aard dat er nog steeds getoerd kan worden en de veldritrijders zich ook kunnen uitleven. En blijf gezond.

 

Frans van Rijn