Swifttoer winterprogramma 2017-2018

Bij Swift kun je altijd terecht. Niks zomerstop, winterstop, schoolvakantiestop, feestdagenstop of pensioenstop. Dat is meer iets voor een hockeyclub of zo. Maar bij ons gaan we op de fiets het hele jaar door, tenzij er sneeuw en ijs ligt op de weg. En dan nog, hebben de we de uitwijk op de MTB naar het veld of anders binnen doorzweten op de turbo. Dus hoezo sluitingsrit en einde van het seizoen? Zojuist is het nieuwe winterseizoen van begonnen!
Swift heeft daarom voor u in de maanden november 2017 tot en met februari 2018 de volgende wekelijkse toeractiviteiten op het programma staan:
• Op zaterdagmiddag om 13.00 uur, vertrek vanaf het clubhuis voor de groepstraining op de weg met een afstand van circa 85 km in een gematigd duurtempo 33-34 km/u. We rijden een vaste ronde door de polder richting Waddinxveen, Gouda, Alphen, Leimuiden, Hoogmade en terug. Bedoeld voor renners, Speedtoerders en alle andere ervaren clubleden die graag sportief willen overwinteren.
• Op zondagmorgen om 9.30 uur, vertrek vanaf het clubhuis voor de recreatieve wintertoertocht van circa 60 km in 1 of 2 groepen met een tempo van 27 à 30 km/u. Meestal gaat het richting Noordwijkerhout door de duinen met een koffiestop halverwege. Maar variaties hierop zijn ook mogelijk, op verzoek en/of afhankelijk van de omstandigheden.
• Op dinsdagochtend om 10.00 uur, vertrek vanaf het clubhuis met de Krasse Knarren. Zij rijden wekelijks een ander rondje van circa 60 km, verdeeld in drie groepen met een verschillend tempo van ongeveer 24, 27 en 30 km/u. Wie zich hiervoor aanmeldt, wordt via de mailing op de hoogte gehouden van het programma.
•  De recreantengroep fietst in het winterseizoen iedere dinsdag onder de deskundige leiding van Elly van Goozen en Jeanne Spruit. Het zijn ritten van ongeveer 30 km met halverwege een koffiestop. De start is om 10.00 in het clubgebouw. Als het weer door sneeuw of gladheid te slecht is om te fietsen wordt de tocht per email bericht afgelast. Het winterseizoen loopt van 7 november tot en met 27 februari.
• In de maand februari op de zondagen 4/11/18/25 om 9.00 uur, vertrekt weer de roemruchte clubtraining van 90 km linksom rond de Haarlemmermeer. De eerste maal houden we de hele groep bijeen in een geneutraliseerd tempo. De drie hierop volgende keren gaat het in gesloten peloton gecontroleerd tot aan Buitenkaag. Daarna wordt het tempo voor iedereen vrijgegeven. Maar let wel, zonder brokken te maken!
Voor alle activiteiten geldt dat het clubhuis een half uur voor aanvang opengaat en de koffie voor u klaarstaat. Iedereen die aan deze activiteiten deelneemt, wordt geacht zelf in staat te zijn een lekke band te kunnen verhelpen. Maar in beginsel wordt er wel op elkaar gewacht (of op en neer gereden om niet af te koelen) totdat we weer gezamenlijk verder kunnen rijden.
Tot slot het belangrijkste: de veiligheid staat voorop! We rijden ook ’s winters op de openbare weg, samen met andere weggebruikers en in niet altijd even gemakkelijke omstandigheden. Dus wees hiervan bewust, we zijn en blijven verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Namens de toercommissie, Leo en Henk