Swift doet mee aan de Special Olympics

Zaterdag 12 juni 2021 hebben vijf deelnemers uit onze groep aangepast wielrennen deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen die in de Den Haag werden georganiseerd. Eigenlijk zouden deze spelen voor sporters met een verstandelijk beperking al in 2020 worden gehouden, maar ze zijn door de pandemie verschoven naar dit jaar. Ook dit jaar konden het echter nog geen echte wedstrijden zijn, maar zijn deze in trainingsvorm, zonder publiek en als tijdritten georganiseerd. Geen echte wedstrijden en dus ook geen eerste, tweede, of derde prijs, maar wel een gouden herinneringsmedaille voor iedere deelnemer. Dat deerde echter geen enkele deelnemer en er werd op z’n allerhardst gefietst. Er was wel echte tijdswaarneming met de transponder zodat we wel weten hoe onze renners hebben gereden. De eerste conclusie is dat ze met heel veel plezier reden, allemaal stralende gezichten. De tweede conclusie is dat ze alles hebben gegeven. Eerst in de ochtend in een tijdrit van 5 kilometer en ’s-middags in een tijdrit van 10 kilometer. Iedereen was helemaal leeg aan het einde van de dag.

Wie reden er eigenlijk die dag? Het waren Lucas Blom, Eveline de Goeje, Eric de Reus, Casper Schoot en Rick van Wanrooij.

Hoe hard reden ze eigenlijk bij deze tijdritten: Op de vijf kilometer lag het gemiddelde van onze deelnemers tussen de 29 en 34 kilmeter per uur en voor de tien kilometer lag het gemiddelde tussen de 28 en 33,5 kilometer per uur. Echt hard gereden dus.

Ook locatie, weer, organisatie en de ander deelnemers van andere verenigingen zorgden voor een onvergetelijke en mooie dag. Het parkoers van HSK Trias in Den Haag is buitengewoon fijn en lag er mooi bij. Ook het weer was stralend, maar niet te warm en de hele dag was soepel georganiseerd voor alle 20 deelnemers en dat maakte de hele dag nog fijner.

Tot slot hebben we deze dag afgesloten met friet en snacks bij Lucas thuis. Wij denken dat er erg goed en vast geslapen is die nacht.

Nelly van der Does en Niek de Goeje