De Derde Helft

Clubhuis de Derde Helft is een landelijk initiatief om sportclubgebouwen die overdag leeg staan open te stellen voor 55+’ers die (meer of weer) willen bewegen en/of op ongedwongen wijze nieuwe mensen willen leren kennen. Een gezellige ontmoetingsplaats, niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. 

In Leiderdorp hebben voetbalvereniging RCL, hockeyclub Alecto en welzijnsorganisatie Incluzio de handen ineengeslagen en eind 2019 Clubhuis de Derde Helft opgericht. Gelijk vanaf de start was de Derde Helft een succes, maar corona lag daarna dwars. 

We zijn inmiddels weer open voor buitenactiviteiten. Elke woensdag zijn deelnemers welkom bij voetbalvereniging RCL (Bloemerd 2) en elke donderdag bij hockeyvereniging Alecto (Bloemerd 8), beide dagen van 09.00-12.00 uur. Voor bij voorbeeld Walking Football (zonder te rennen), Walking Hockey (inderdaad!), een WarmingUp, het Wandeluur, Jeu de Boulen, biljarten, stoepranden of tafeltennissen. Kijk voor het hele programma op onze website: clubhuisdederdehelft.nl

Kortgeleden zijn we ook met nieuwe activiteiten begonnen, zoals een Fietsuur. Zowel op woensdag als donderdag van 09.15-10.15 uur. Bedoeld voor alle fietsers, waaronder wielrenners, sportfietsers of E-bikers. Verzamelen bij RCL of Alecto, onderling afspreken waar de tocht heengaat en daarna samen aan de koffie, dat is de bedoeling. 

Afspreken met je eigen groepje kan natuurlijk ook bij de beide clubhuizen. Vooraf of na een rit aan de koffie (1,=) en eens de sfeer proeven van de Derde Helft. Alle 55+’ers zijn welkom, er is geen bovengrens. De sfeer is ongedwongen, je komst vrijblijvend. Tot 1 januari 2022 zijn alle activiteiten gratis.  

Voor een andere groep deelnemers, die een tijd niet gefietst hebben/onzeker op de fiets zitten, zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om eens in de 6/7 weken een groepje te begeleiden en het fietsvirus door te geven. Ook van 09.15 tot 10.15 uur, om ze onbekende wegen in de buurt te laten ontdekken, die wielrenners allemaal wel kennen.  

Wil je ons helpen? Graag. Geef je op via onze website of bel Saskia 071 – 589 65 51.=

Tot ziens!