Solo februari 2017 – 3 december 2016 is Joop Zoetemelk 70 jaar geworden!

Op 3 december 2016 is Joop Zoetemelk 70 jaar geworden! Zeventig!

Je zou het niet zeggen, wanneer je hem op 19 maart jl. door het clubhuis zag stappen, lachend, handen schuddend met oude bekenden, poserend met talloze fans en genietend van de geweldige sfeer tijdens de jubileum-editie.  Het fraaie, door Joep Pouw ontworpen, Joop Zoetemelk Classic shirt paste hem goed.

Tijdens zijn carrière was Joop iemand die “zich goed verzorgde” zoals dat vroeger heette. Hij lette op zijn voeding, ‘pakte zijn rust’ voordat die term in de mode kwam (Joop zei dat de koers in bed werd gewonnen) en doseerde zijn inzet. Hoe had hij het anders zo lang kunnen volhouden?  Als je niet zuinig bent op je zelf, word je niet na een carrière van meer dan 20 jaar wereldkampioen op de weg (Joop was toen 38) en win je niet de Amstel Gold Race op je 40ste.

Ook nadat hij gestopt was, verzorgde Joop zich goed. Veel buiten, in de natuur, veel bewegen en niet te veel eten. Het is hem aan te zien. Hij maakt nog steeds een blakende en – aan de zijde van zijn Dany ook een stralende- indruk.

Op deze plaats feliciteren wij Joop, erelid van Swift, naamgever van dé Voorjaarsklassieker, de Leidse Primavera, van harte met het behalen van de 70- jarige leeftijd! Moge hij nog lang gezond blijven en genieten van zijn mooie leven in Frankrijk. En moge hij nog lang aanwezig zijn bij de Joop Zoetemelk Classic. Op zaterdag 18 maart 2017 zal hij er in elk geval zijn.

De stuurgroep is diverse malen bijeen gekomen en achter de schermen is al veel werk verzet. Gelukkig heeft de stuurgroep versterking gekregen van twee nieuwe leden: Ruud van Dun (bekend speedtoerder en deelnemer aan de dinsdagavondcompetitie) en Arjan Hulsebos (ook op dinsdagavond bij de Swift Neuteboom Bike Totaal competitie te zien, doch bovenal als tijdrijder bekend). Arjan vormt samen met Olaf Booij het ‘digitale team’ en Ruud is verantwoordelijk voor de verkeersregelaars (waaronder de parkeerregelaars).

Dat brengt me – als altijd zult u zeggen- op de vrijwilligers. Die hebben we ook dit jaar nodig. Velen van u zullen al benaderd zijn. Maar er zijn er nog meer nodig. O.a. voor het regelen van het verkeer. Geen gemakkelijke klus, maar wel een die veel voldoening geeft. En die met de toegenomen veiligheidseisen steeds belangrijker wordt. We hopen van u te horen.

Voor vragen, suggesties en bovenal om u op te geven als vrijwilliger kunt u ons aanspreken, een bericht achterlaten in het clubhuis of mailen naar email hidden; JavaScript is required

Tot slot: u kunt zich opgeven voor de 50, 75, 100 of 150 km. Meedoen kan alleen na voorinschrijving. Die regel geldt ook voor Swift-leden.

We hopen u allen als deelnemer te begroeten op 18 maart !

 

Anton Dalhuijsen