Joop Zoetemelk Classic – zaterdag 17 maart 2018

Joop Zoetemelk Classic – zaterdag 17 maart 2018

Dé dag van de Joop Zoetemelk Classic is zaterdag 17 maart 2018. Dan komen er immers zo’n 5000 rijders naar de Bult.
Alle dagen voor die 17e maart zitten de leden van de stuurgroep echter niet stil. We hebben al vijf keer vergaderd, de tent is besteld, de routes zijn vastgelegd, de uitdeelposten zijn geïnspecteerd, de digitale inschrijving loopt, verkeersregelaars worden geworven en hebben al examen gedaan, de indeling in de tent is gereed, persberichten en nieuwsbrieven zijn opgesteld, gewijzigd en nog eens gewijzigd en verstuurd en van menig gemeente hebben we al een ‘verklaring van geen bezwaar’ mogen ontvangen. Uiteraard zijn dat maar een paar van de onderwerpen waar we mee bezig geweest zijn.
Neem een onderwerp als ‘vaststellen van de routes’ – dat betekent niet alleen alles voorrijden, afstanden berekenen en gevaarlijke punten bestuderen maar ook reageren op berichten van gemeente of provincie dat er een cruciale tunnel of brug afgesloten zal zijn op dé dag. Dan moet een alternatief verzonnen en moet het nieuwe parcours weer worden voorgereden.
En wat te denken van een shirt? Hoe lang is de ontwerper daarmee bezig voordat de leverancier met een eerste proef komt? En hoeveel tijd gaat zitten in een nieuwsbrief?
De vrijwilligers worden al vroeg benaderd: om uit te pijlen, om te helpen met het parkeren, om de routes op Dé dag om 7 uur ’s ochtends vóór te rijden ter controle of de uitpijling klopt, om de startnummers te overhandigen, om dranghekken op de goede plaats te zetten, om de ‘pechwagen’ te bemannen etc. etc. Eén van hen woont inmiddels in Brabant maar komt terug naar Leiden om te helpen, een ander neemt een hele week vrij om te helpen. Hartverwarmend allemaal.

In Hoogerheide waar onlangs de wereldbeker veldrijden werd gehouden (en waar onze eigen Swifter Tomas Kopecky werd gehuldigd als winnaar van het wereldbekerklassement junioren –een grootse prestatie!) hadden we een afspraak met Joop zelf. Dat heeft geresulteerd in bijgesloten foto en in een, binnenkort te verschijnen, filmpje waarin Joop zijn eigen Classic aanbeveelt.
Als altijd was Joop weer de vriendelijkheid, meegaandheid en bescheidenheid zelve.
Tijdens een drankje vroeg ik hem of hij ook aan veldrijden had gedaan.
Het antwoord kwam snel en zonder enig verwijt in de stem: “Bij de nieuwelingen ben ik nog Nederlands kampioen geweest”. Domme vraag van mij dus, maar bij Joop is dat niet erg. Hij draagt je dat niet na.

Net als andere jaren geldt dat ook Swiftleden zich digitaal moeten inschrijven en dat dat kan tot zondag 11 maart. Kijk op de site van de Classic voor meer details. Daar staat ook de uitnodiging aan de Swiftdames om met elkaar te gaan fietsen.

Kortom: we zijn er bijna klaar voor. Allen de laatste puntjes op de ‘i” ontbreken nog.
Of .. of .. is er toch nog iets?
Ben ik niet vergeten te vragen of de lezer op enige manier kan helpen – mocht die lezer dat niet al doen? We hebben behoefte aan barpersoneel, opruimers, muntenverkopers etc. etc. U kunt uiteraard uw getalenteerde buurman of stoere buurvrouw of (schoon)dochter/zoon ook meenemen.
Neem contact op met email hidden; JavaScript is required of met Jaap Weeder, bestuurslid van Swift. Hij heeft dringend behoefte aan hulp.
We zullen een foto maken van Joop met zoveel mogelijk vrijwilligers.

Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we met zijn allen de Joop Zoetemelk Classic blijven organiseren. Want Dé Classic is in veel opzichten van groot belang voor Swift.

Met wielergroet,

Anton Dalhuijsen
Voorzitter Stuurgroep Joop Zoetemelk Classic, waarin ook zitting hebben:
Gert Arkensteijn, Jaap Boogerd, Olaf Booij, Ruud van Dun, Rob Hogenelst, Joop Hoogenboom, Arjan Hulsebos, Laura Krikken, Leo van Leeuwen, Henk Morsch, Joep Pouw, Cor Vergeer, André Voordouw (u ziet: in alfabetische volgorde omdat iedereen even belangrijk en onmisbaar is en ik iedereen even lief heb)