Clubkampioenschap veldrijden

Zondag, 4 februari, waren de afsluitende clubkampioenschap veldrijden voor de jeugd. Dertien stoere jeugdleden stonden aan de start in diverse categorieën. Onze clubkampioenen 2017-2018 zijn:
Cat 2. Sophie de Haan
Cat 3. Imme Kok
Cat 4. Maurits Buiter
Cat 5. Tygo Verhoef
Cat 6. Igor Ouwerkerk
Cat 7. Martijn Weeder
Gefeliciteerd allemaal!

Om 11 uur gingen categorie 2,3,4 en 5 samen van start voor hun kampioenschap. Er lag een mooi parcours met lastige bochten, wat klimwerk en modder. Het tempo zat er lekker in en de eerste finish was van Sophie die na twee ronden kampioen werd in cat. 2. Kort daarachter finishte Imme na drie ronden als winnaar van cat 3. Willem werd tweede in deze categorie. Maurits reed van kop af vooraan en vergrootte zijn voorsprong ronde op ronde op Daniël die daar dapper achteraan reed. Zonder fouten te maken won Maurits de wedstrijd over vier ronden voor Daniël. Sylvester ging elke ronde wat harder rijden en werd daarmee derde in categorie 4. Tygo zijn ketting ging eraf in de tweede ronde, maar gelukkig was die snel weer omgelegd en kon hij verder om zijn kampioenschap veilig te stellen.

Een half uur later was het de beurt aan cat 6 en 7 voor hun wedstrijd. Ze reden hetzelfde parcours over zes ronden. Er werd hard gestart en Martijn ging als eerste het veld in. Thijs volgde en ging in de tweede ronde Martijn voorbij. Jip moest helaas stoppen na twee ronden. Thijs reed hard door en nam een steeds grotere voorsprong. Hij viel in een lastige bocht, maar had nog steeds een goede voorsprong. Heel sneu was dan ook dat zijn derailleur brak en in zijn wiel terecht kwam in de vijfde ronde. Thijs moest opgeven en Martijn pakte zijn kans en won. Bij categorie zes reed Igor na twee ronden weg bij Sven en bouwde zijn voorsprong elke ronde uit en won in grote klasse. Koen reed daarachter en kwam elke ronde dichter bij Sven. Op het einde kon Sven net voorblijven en werd 2e en Koen 3e.

De uitslag
Sophie 13’05 (2 rondes)
Imme 13’33, Willem 18’16 (3 rondes)
Maurits 15’52, Daniël 17’18, Tygo 18’54, Sylvester 21’01 (4 rondes)
Martijn 23’09, Igor 23’11, Sven 24’50, Koen 24’55, Thijs DNF, Jip DNF (6 rondes)