Het was een fietsfeest!

Op zaterdag 19 maart 2022 is de 15e editie van de Joop Zoetemelk Classic gereden

Op een zonnige lentedag is er niets leukers dan met allemaal liefhebbers van toerfietsen een mooie ronde te rijden. Er stond wel een stevige wind, maar meer dan 3000 fietsers hadden daar geen probleem mee en gingen vrolijk van start.

Ja, zo was het echt, zeker met de toevoeging: en kwamen nog blijer terug!

Twee jaar was er geen Classic verreden. De veertiende, op 21 maart 2020 werd hals-over-kop afgelast (Joop zei toen: helaas maar het is niet anders…).

Die van 2021 werd nooit serieus georganiseerd, heeft geen (rug)nummer gekregen is niet in de annalen opgenomen.

Maar dan de vijftiende, de 15e !, van de afgelopen maandmaart. Die was een groot succes met meer dan 3000 deelnemers, schitterend weer en een geweldige stemming.

Dankzij … ja…. dankzij die meer dan honderd vrijwilligers, het merendeel lid van Swift, die zich weer ten volle hebben ingezet. Als vanouds straalde de 75-jarige Joop weer te midden van ‘zijn’ rijders. Meer dan ooit wilde men met Joop op de foto en een praatje maken. Joop schijnt daar steeds meer van te genieten. Kortom, het was een mooie dag.

Inmiddels is de Stuurgroep al weer bij elkaar gekomen om te evalueren en de contouren van de tocht in 2023 te schetsen. Zet de datum vast in uw agenda: zaterdag 18 maart 2023 !

Heeft u ideeën, wilt u meehelpen, heeft u …, wilt u … of kunt u ………? Laat het ons weten via email hidden; JavaScript is required of spreek een van de stuurgroepleden aan.

Anton Dalhuijsen

Voorzitter Stuurgroep Joop Zoetemelk Classic

Impressie van de gezelligheid die dag, foto Hans Egberts