Bijzondere prestaties van Swift leden Marc Stouten en Julia Kopecky

In de afgelopen maanden zijn er weer mooie prestaties neergezet door leden van Swift. Twee prestaties om uit te lichten zijn de bronzen medaille van Marc Stouten bij de Deaflympics en de gouden medaille van Julia Kopecky bij het Tsjechisch nationaal kampioenschap U19.

Op 6 mei reed Marc Stouten namens de Nederlandse equipe de wegwedstrijd bij de Deaflympics in Brazilië, de Olympische Spelen voor doven. Na een spannende race van 107 km wist hij zijn wiel als derde over de streep te drukken waardoor hij de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Een prachtige prestatie naast een vijfde plek op de sprint en een vierde plek op de puntenkoers. Een klein minpuntje was de tijdrit waarbij Marc viel en zijn stuur brak, maar dit werd tijdig gerepareerd.

Van Julia Kopecky zijn we bijzondere prestaties al enigszins gewend. Op 25 mei stond ze als favoriet aan de start van het Tsjechische nationaal kampioenschap U19. Na een race van 2:15 uur kwam ze solo over de finish. De nummer twee zette ze op 49 seconden en de nummer drie was in geen velden of wegen te bekennen en volgde pas op meer dan 6 ½ minuut.