Opening toerseizoen zondag 4 maart 2018

Wind en regen, dat waren de hoofdzaken van de winter tot nu toe en daar word je niet echt vrolijker van. Korte sombere en grijze dagen dus, maar inmiddels zijn we in februari aan beland en zijn de dagen al weer wat langer aan het worden. Soms zitten er al best aardige fietsdagen tussen.
We hebben alweer wat trainingsritten gereden door de duinen en/of rond de Haarlemmermeer, en het officiële fietsseizoen komt eraan. Het Europese fietscircus wordt in gang geschoten met de Omloop van het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en in Holland start ook SWIFT weer met het nieuwe toerseizoen.
Net zoals vorig jaar, rijden de diverse disciplines op dinsdag, woensdagavond, donderdagochtend, de maandelijkse zaterdag en de wekelijkse zondag weer hun ritten. Bij elkaar opgeteld komen we ook voor dit jaar op zo’n 60 tot 65 georganiseerde tochten!
Naast de “Joop Zoetemelk Classic” op zaterdag 17 maart staan natuurlijk ook weer de 8 lange zaterdagtochten op het programma. Op de dinsdagochtend blijven de recreanten en de krasse knarren actief. En als de zomertijd zijn intrede doet worden er ook weer op de woensdagavonden trainingsritten gereden. Daarnaast hebben we ook nog steeds een plaatsje ingeruimd voor handbike ritten op de zondagochtend. En natuurlijk niet te vergeten is op zondagmorgen naast de reguliere toertochten ook weer actie voor de boys van Speedtoer.
In de zomermaanden (juni t/m september) rijden we bovendien op de donderdagochtend een 11-tal ritten met afstanden tussen de 100-150-200 km. Eind mei zakken we af naar Zuid-Limburg om de Amstel Gold Race in drie lussen te fietsen. Zo bereiden we ons voor op het jubileumjaar in 2019. Meer informatie ga je terug vinden op de website van SWIFT (zie http://swift-leiden.nl/toerfietsen/nieuws/). Volg de website met enige regelmaat en blijf op de hoogte van alle activiteiten.
Dit mooie wielersportprogramma beginnen we rustig aan op zondag 4 maart met de Openingsrit over 53 km. Traditioneel drinken we dan koffie bij Sjaak en Joke van Café Keijzer in Leimuiden. Zorg dat je erbij bent, starttijd 08:30 uur, koffie/thee vanaf 08:00 uur.

Namens de Toercommissie, een goede rit gewenst ☺

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather