Joop Zoetemelk commissie (September 2016)

joop-zoetemelkAve,
De tiende (!) Joop Zoetemelk Classic was een groot succes. In veel opzichten: ruim 5000 deelnemers genoten van een prachtige dag waarop Swift ‘straalde’ en Joop zelf even populair bleek als in de jaren dat hij de Toer won. Maar… we dienen alweer vooruit te kijken.

De elfde Joop Zoetemelk Classic zal worden verreden op zaterdag 18 maart 2017. Dat is over een half jaar. De voorbereidingen zijn echter begonnen. Nu al? Ja, nu al. Sommige dingen vergen immers veel voorbereidingstijd.

De stuurgroep bestaat grotendeels uit dezelfde mensen als vorig jaar, maar er is ook een aderlating. Joyce Riethoven, de schoondochter van erevoorzitter Joop Riethoven, heeft haar functie in de stuurgroep na tien jaar neergelegd. Zij ging over ‘de tent’, was lange tijd ook secretaris van de stuurgroep en diende op Dé dag zelf als duizendpoot. Wij danken haar voor haar enorme inzet gedurende de afgelopen jaren.
Gelukkig hebben we in Gert Arkensteijn een enthousiast en capabel vervanger gevonden.

Graag noem ik ook Henk Morsch, stuurgroeplid verantwoordelijk voor de uitdeelposten. Hij heeft voor zijn vele vrijwilligerswerk bij ons en vooral elders, een koninklijke onderscheiding gekregen. Hartelijk gefeliciteerd, Henk!

Maar we hebben behoefte aan meer nieuw bloed, nieuwe vrijwilligers omdat de eisen, die aan ons gesteld worden steeds strenger worden en omdat we steeds meer activiteiten willen ondernemen.

Stilstaan is achteruitgang – we moeten zoeken naar nieuwe manieren om de deelnemers te blijven boeien. Nieuwe routes, nieuwe activiteiten voor en na de start, meer service, nog handigere manieren om in te schrijven, om met de deelnemers in contact te komen, nieuwe pagina’s op de website etc. etc.
De Joop Zoetemelk Classic is belangrijk voor Swift. Als uithangbord en om de club gezond te houden (en dat in vele opzichten!). Dat vraagt betrokkenheid van alle Swiftleden. Als vrijwilliger of als rijder. Johan Cruijff, geen fietser geloof ik, zou zeggen: “Logisch toch dat JIJ / U ook meedoet!”

De komende maanden zullen we regelmatig wat van ons laten horen. Wanneer je nu al wilt meedenken, suggesties hebt of je wilt aanmelden als vrijwilliger, dan kan dat. Mail naar email hidden; JavaScript is required .
Het is goed voor de club en het is nog leuk ook!

Met wielergroet,
Anton Dalhuijsen, Voorzitter Stuurgroep Joop Zoetemelk Classic

In dit nummer:

  1. van de voorzitter
  2. Cursus wegkapiteins Swift
  3. De honderd collen 2016 verslag
  4. Evenementencommissie
  5. Ren commissie
  6. Start2Bike voor MTB op Swift
  7. Wintertraining op de Weg 2016
  8. Toertochten 2016
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather