Wegseizoen jeugdwielrennen 2020

Beste kinderen en ouders van Swift,

Het nieuwe fietsseizoen staat voor de deur. De jeugdtrainers hebben inmiddels rond de tafel gezeten om van alles te bespreken en hebben er veel zin in! Uiteraard willen wij graag dat iedereen weer veel plezier beleefd aan het racefietsen. Dat was volgens ons in het afgelopen jubileumjaar goed gelukt, zowel bij de trainingen, wedstrijden maar ook buiten de wedstijden om.

Trainingen
De trainingen op dinsdag en donderdag worden ook het komend jaar weer geleid door Jaap Weeder en Greet Vanderlinde. Daarnaast zullen verschillende ouders assisteren bij de trainingen, maar we kunnen nog meer mensen gebruiken om te assisteren bij trainingen. Lijkt het je leuk om je fietssteentje bij te dragen en ben je in bezit van een racefiets, laat het dan ons weten!

De eerste wegtraining 2020 start op dinsdag 3 maart om 17:00 uur. Wanneer de zomertijd is ingegaan starten de trainingen om 17:30 uur.

Wat heb je nodig bij een training:
•Volle bidon
•Reserve binnenband
•Onder de 15 graden arm- en beenstukken (jasje lange mouw, handschoenen lange vingers)
•Warme kleding voor na de training wanneer je op de fiets terug naar huis gaat

Vakantie (dus geen trainingen)
Meivakantie, op di 28 april en do 30 mei.
De zomerstop is van di 28 juli tot en met do 20 augustus.

Ouderavond
Voor een uitleg voor het wegseizoen zal op donderdag 5 maart om 17:00 uur door de jeugdtrainers een uitleg worden gegeven voor alle belangrijke informatie met name bedoeld voor de ouders van de kinderen.

Toertocht
Voordat de trainingen starten zullen wij, samen met de kinderen en ouders op zaterdag 15 februari en zaterdag 22 februari vanaf 11:00 uur een ronde van circa 25 tot 40 kilometer in de buurt van Leiden fietsen. Voor deelnemen aan de toertocht op zaterdag 15 en 22 februari ontvangen wij graag mail via email hidden; JavaScript is required.

Wedstrijden
De wedstrijden worden dit jaar weer op verschillende niveaus gereden. Bij de wedstrijden willen wij (de trainers) natuurlijk zoveel mogelijk rijders van Swift aan de start zien.

Rijnbollen competitie
Zo wordt er dit jaar weer gestart met de Rijnbollen competitie. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de jeugdleden van WV Avanti uit Alphen aan den Rijn, RTV de Bollenstreek uit Lisse en Swift. De wedstrijden worden verreden op de clubparcoursen van de drie organiserende verenigingen op drie zondagochtenden en starten rond 11.30 uur.
De wedstrijddagen zijn als volgt : zondag 8 maart in Leiden, zondag 15 maart in Lisse en afsluitend op zondag 22 maart in Alphen aan de Rijn.

KNWU
Na deze wedstrijden beginnen voor de renners met een licentie de kwalificatiewedstrijden voor het NK op de weg. Dit zijn 12 wedstrijden dit jaar. De 3 beste uitslagen gelden en alle uitslagen worden bekend gemaakt op de site van de KNWU. De KNWU heeft de wedstrijd bij Swift ook als selectiewedstrijd aangesteld op zaterdag 25 april. Meld je op tijd aan zodat een startnummer altijd is gegarandeerd. De trainers zullen aangegeven of de kinderen een licentie kunnen krijgen om mee te kunnen fietsen.

Swabo en MWW
Jeugdleden die geen landelijke licentie hebben, kunnen de allemaal meedoen met de Swabo wedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door WV Avanti, RTV de Bollenstreek en Swift. De data en starttijden worden later bekend gemaakt. Dit zijn leuke kleinschalige wedstrijden om wedstrijdervaring op te doen.
Na deze wedstrijden wordt er gestart met de Mini Weg Wedstrijden (MWW). Deze wedstrijden worden georganiseerd door andere verenigingen uit de regio. Het aantal deelnemers ligt hier hoger dan bij de Swabo-wedstrijden. Een leuk vervolg op de andere wedstrijden. Voor de data van deze wedstrijden kijk op http://www.miniwegwedstrijden.nl/

Clubkampioenschappen
Op 13 april is het club kampioenschap van de jeugd.
De laatste training van het jaar, 24 september, is tevens het club kampioenschap tijdrijden.

Joop Zoetemelk Classic
Tenslotte zal op zaterdag 21 maart de Joop Zoetemelk Classic worden gehouden. Net als voorgaande jaren zullen de kinderen van Swift niet ontbreken. Uitnodiging volgt nog via de Whatsapp groep en FaceBook.

Vragen?
Zijn er nog vragen over trainingen of wedstrijden, vraag het dan gerust bij een training of bel met Jaap Weeder: 06 – 40 23 90 92. Je kunt ook altijd een mail sturen met je vraag naar email hidden; JavaScript is required
Via de Facebook-pagina van de jeugd houden we je op de hoogte van nieuwtjes en wedstrijdverslagen.

Het jeugdbestuur wenst je een mooie wegseizoen in 2020!