Prima prestaties bij NK Jeugd Veldrijden

Zes jongens van Swift deden afgelopen zaterdag mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. Dit jaar vonden die plaats in Helmond, op het recreatiegebiedje Berkendonk. Met een korte ronde door het bos, een looppassage over het strand en verder veel zand, maar goed te rijden.

In categorie 5 (54 renners) deden Maurits Buiter, Max de Lincel en Daniël Weeder mee. Maurits had een spectaculair goede start, reed direct voorin en wist zich daar goed te handhaven. Omdat de jongen voor hem slecht startte, was Max veroordeeld tot een inhaalrace. Die was spectaculair: elke ronde schoof hij een aantal plaatsen op, om in de voorlaatste ronde bij Maurits aan te sluiten en uiteindelijk voor hem te finishen. Daniël reed zijn race zoals altijd: hard starten, genieten van de technische passages en direct na de finish alweer lachend. Max eindigde op een prima 11de plaats, Maurits werd 13de, Daniël 40ste.

In categorie 7 (53 renners) reden Sven van der Klaauw, Igor Ouwerkerk en Tom van de Water. Ook hier geharrewar bij de start. Een renner op rij 2 viel en een kwart van de renners vertrok daardoor met vertraging. Omdat zijn ketting eraf liep, ging Sven als laatste het parcours op.

Tom en Igor konden om de mêlee van renners heensturen. Igor was als 28 opgeroepen en kwam na ronde 1 als 19de door. Er kwamen nog een paar renners voorbij, maar Igor haalde er zelf ook nog een paar in. Hij was heel blij met de 20ste plek. Sven reed gestaag naar voren en eindigde op een mooie 34ste plek. Tom reed een heel constante race en eindigde op de 44ste plaats. Top gedaan, mannen!