Verslag eerste Swabo cross jeugd bij Swift

swabocross2016cat56

Bevroren autoruiten, vlagen mist over het land met een opkomende zon. Kortom een prachtige dag voor de jeugdleden van Swift, Avanti en Bollenstreek om de eerste SwaboCross van dit veldritseizoen te rijden. Deze competitie, die uit drie wedstrijden bestaat, wordt afwisselend bij de organiserende verenigingen gereden. LRTV Swift mocht de eerste wedstrijd organiseren. Een uitdagend parcours over de Bult met venijnige klimmetjes,  modder en gras lag te wachten op de veldrenners.

Omdat er maar één inschrijving was voor categorie 1&2 werd besloten om de eerste vier categorieën samen te laten starten. Deirdre Mens had de snelste start en ging als eerste het veld in, gevolgd door de andere acht jeugdrenners. Aan het eind van de eerste ronde had Daniël Weeder van de organiserende vereniging de koppositie gepakt, voor Junior de Blois van Avanti. Ze werden op korte afstand gevolgd door Deidre Mens en Imme Kok van Swift. Met daar weer achter Joric van Noort, Raf de Groot, Kevin Buitelaar, Femke Verhagen en Silvester Verhoef. In de tweede en derde ronde werden de verschillen steeds iets groter, maar de volgorde veranderde niet meer. Met overmacht won Daniël Weeder de wedstrijd bij cat 3&4. Imme Kok kwam als vierde binnen en mocht daarmee de eerste prijs voor cat 1&2 in ontvangst nemen.

Met tien renners aan de start was cat 5&6 de drukst bezette wedstrijd.  Zij reden ook drie rondes, die nog iets pittiger waren dan die van cat 1-4. Milan Huizer van Avanti won hier overtuigend. Spannend was de strijd tussen Martijn Weeder en Sven van der Klaauw van Swift. Zij wisselden stuivertje op het parcours, maar uiteindelijk wist Martijn in de eindsprint Sven voor te blijven. Thijs van Schie werd knap vierde voor Bryan Zonneveld. Ook Sacha van Klaveren en Brian de Haan reden een goede wedstrijd over dit zware parcours. Helaas viel Igor Luyenburgh van de Bollenstreek ongelukkig op zijn knie, waardoor hij moest opgeven.

Bij cat 7 stonden vijf renners aan de start voor vier rondes over het mooie veldparcours van de Bult. Luuk Groeneveld nam na een ronde overtuigend de koppositie in en bouwde zijn voorsprong elke ronde verder uit. Hij kwam onbedreigd als eerste over de finish. Tweede met ook een ruime voorsprong werd Rik Heurter van de Bollenstreek. Ook hier maakten twee Swift mannen er een mooie strijd van. Daan Droog en Jelle Verhagen streden om plaats drie tot in de laatste ronde.

Een mooie opkomst, een lekker zwaar parcours en veel strijd maakten de eerste SwaboCross tot een leuke succesvolle wedstrijd. Goed gedaan allemaal!

Uitslagen

Cat 1&2

 1. Imme Kok (Swift)

Cat 3&4

 1. Daniël Weeder (Swift)
 2. Junior de Blois (Avanti)
 3. Deirdre Mens (Swift)
 4. Joric van Noort (Swift)
 5. Raf de Groot (RTV de Bollenstreek)
 6. Kevin Buitelaar (RTV de Bollenstreek)
 7. Femke Verhagen (Swift)
 8. Silvester Verhoef (Swift)

Cat 5&6

 1. Milan Huizer (Avanti)
 2. Martijn Weeder (Swift)
 3. Sven van der Klaauw (Swift)
 4. Thijs van Schie (Swift)
 5. Bryan Zonneveld (RTV de Bollenstreek)
 6. Age Benedictus (RTV de Bollenstreek)
 7. Sacha van Klaveren (Swift)
 8. Niels Duineveld (RTV de Bollenstreek)
 9. Brian de Haan (Swift)

Igor Luyenburgh (RTV de Bollenstreek) DNF

 

Cat 7

 1. Luuk Groeneveld (Avanti)
 2. Rik Heurter (RTV de Bollenstreek)
 3. Jelle Verhagen (Swift)
 4. Daan Droog (Swift)
 5. Thijs van Leeuwen (Avanti)