Cursus wegkapiteins Swift (September 2016)

Cursus voor wegkapiteins op Swift

wegcapiteinsDe toercommissie van Swift heeft de afgelopen paar seizoenen het aantal deelnemers aan de wekelijkse tochten en speciale evenementen flink zien groeien. Dit betekent dat er steeds meer verschillende groepen met ook steeds meer deelnemers onderweg zijn onder de vlag van de club. Het in goede banen blijven leiden van al deze activiteiten verdient daarom de voortdurende aandacht van de vereniging.

Nu is het zo dat de overkoepelende toerfietsbond, de NTFU, diverse cursussen aanbiedt aan de verbonden wielerverenigingen, waaronder een eendaagse trainingscursus voor wegkapiteins. Zie ook de toelichting op de website van de NTFU: https://www.ntfu.nl/Verenigingen/Technischeopleidingen/Wegkapitein.aspx Swift heeft onlangs besloten dat het verstandig zou zijn om ook eens zo’n cursusdag te organiseren bij ons op De Bult.

Zodoende zal namens de NTFU Michel Schoenmaker uit Zevenhoven op zaterdag 24 september van 10.00 tot 16.00 uur de cursus wegkapitein verzorgen voor leden van Swift. Deze cursus is bedoeld voor iedere toerder in de vereniging die geïnteresseerd is in het groepsgebeuren binnen het peloton, en die zich geroepen voelt om hierin het voortouw te nemen als dit een keer nodig mocht zijn. Deelname aan de cursus is geheel vrijwillig en verplicht tot niets. De vereniging betaalt de kosten en verzorgt de lunch in het clubhuis.

Het is de hoop en verwachting dat deze cursus een opfrissertje zal zijn van alles wat al bekend is over de begeleiding van fietsgroepen, daarnaast ook een correctie kan zijn op misverstanden die eventueel nog bestaan, en wie weet zelfs voor de ervaren toerfietser iets nieuws en nuttigs kan opleveren. Het zou mooi zijn als we in de vereniging een beroep kunnen doen op een groeiend aantal capabele en goed geïnstrueerde wegkapiteins. En een goede oefening hierin kan hoe dan ook geen kwaad.

Er is op deze eerste cursusdag plaats voor maximaal veertien deelnemers. Wie belangstelling heeft om hieraan mee te doen, kan zich aanmelden bij de toercommissie via de mail: email hidden; JavaScript is required

In dit nummer:

  1. van de voorzitter
  2. De honderd collen 2016 verslag
  3. Evenementencommissie
  4. Joop Zoetemelk commissie
  5. Ren commissie
  6. Start2Bike voor MTB op Swift
  7. Wintertraining op de Weg 2016
  8. Toertochten 2016
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather