Zaterdag 20 april: Purmertocht, 143/162 km

 

De Purmertocht hebben we sinds 2 jaar verplaatst van juli naar april, dat lijkt dit jaar gezien de weersvoorspellingen goed uit te komen. Een tocht met een klassieke afstand (160 km).

We gaan voor de eerste etappe naar Ransdorp, net boven Amsterdam en dat doen we via Leimuiden, Kudelstaart en Amstelveen. En als we de Schellingwouderbrug over het IJ achter ons laten, zitten we zo aan de koffie bij “Hotel-café De Zwaan”. We hebben dan 55 km gereden. Dan volgt het zwaarste stuk van de route, door de polder langs Broek in Waterland, Monnickendam, Purmerend en Zaanstad naar de pont en de koffie bij Buitenhuizen. Een etappe van 56 km met meestal de wind vol op de kop. Voor de laatste loodjes rijden we via Zwanenburg langs de ringvaart helemaal door naar Weteringbrug waar we bij Rijpwetering binnen door schieten om via Oud Ade weer in Leiden aan te komen.

Het starten in twee groepen wordt ook nu weer toegepast, groep 1 (rijsnelheid 31-32 km per uur) start 5 minuten eerder dan groep 2 (rijsnelheid 27-28 km per uur).

Zorg dat je erbij bent op zaterdag 20 april en ga mee met de Purmertocht, starttijd 08.30 /08.35 uur en koffie vanaf 08.00 uur.

» Agenda LRTV Swift

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens